خواص جوشانده ریحان / دم کرده برگ ریحان معالج سر دردهای میگرنی و عصبیخواص جوشانده ریحان / دم کرده برگ ریحان معالج سر دردهای میگرنی و عصبی

خواص جوشانده ریحان / دم کرده برگ ریحان معالج سر دردهای میگرنی و عصبی

نوشیدن یک فنجان دم کرده ریحان، نفخ و گاز معده را از بین می‌برد. برگ ریحان درمان کننده ناراحتی‌های حاصل از نیش حشرات است کافیست که محل گزش حشرات را با برگ ریحان ماساژ دهید، خارش و درد را برطرف می‌کند.جویدن برگ ریحان برای زخم‌های دهان نیز مفید است. جوشانده ریحان تب بر و دم کرده تخم ریحان مسکن است.
تخم ریحان برای رفع دل‌درد مفید است، برگ ریحان، اثر زیاد کننده شیر و مادران شیرده حتما باید از این گیاه استفاده کنند.
دم کرده برگ ریحان درمان کننده سرگیجه است. برگ ریحان را همراه غذا بخورید در هضم غذا مؤثرست.
اگر گلدان ریحان را جلوی پنجره بگذارید حشرات و مگس را فراری می‌دهد و آنها وارد خانه نخواهند شد.

ریحان به انگلیسی: Basil

ریحان، تخم شربتی (نام علمی: Ocimum basilicum) نام گیاهی یک‌ساله از تیرهٔ نعناعیان است که آن را در فارسی «شاهِسپَرَم» و «شاهسپرغم»[۱] و نازبو[۲] نیز گفته‌اند. برگ‌های معطرش را خام می‌خورند، و لعاب (موسیلاژ) دانه‌های سیاهش برای نرم کردن دست به کار می‌رود. در دو نوع سبز و بنفش وجود دارد. این سبزی بیشتر به عنوان سبزی خوردن استفاده می‌شود. دانه آن برای معده درد نیز مفید است.
تخم شربتی نام دانه ریحان است که برای تهیه شربت تخم شربتی به کار می‌رود. نام‌های دیگر این گیاه: بادروج، تره خراسانی، اوقیمن، حوک، بورنگ، صریرا و بادروج ابیض می‌باشد.[۳]

دانه‌های چیا با بذر گیاه ریحان (تخم شربتی) تفاوت داشته و هر کدام خاصیت جداگانه ای دارند. در ایران تخم شربتی از قدیم در نوشیدنی‌های خنک برای بر طرف کردن عطش در فصل تابستان استفاده می‌شود. گاهی تخم شربتی به اشتباه بعنوان دانه‌های چیا خریداری شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد، یا خواص مربوط به دانه‌های چیا به تخم شربتی که در ایران فراوان است نسبت داده می‌شود که درست نیست.

خواص جوشانده ریحان

By شرکت ناسار - تجارت با عراق

دکتر حبیب کشاورز عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان - گروه زبان و ادبیات عربی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *