همایش ملی علوم انسانی، تولید و صنعتهمایش ملی علوم انسانی، تولید و صنعت

همایش ملی علوم انسانی، تولید و صنعت

پژوهشگاه علوم انسانی
محورهای همایش علوم انسانی، تولید و صنعت

ارزیابی انتقادی و تحلیل
مطالعات تطبیقی و برون مرزی
بررسی چالش ها و موانع
بررسی امکان ها و ظرفیت سنجی
ارائه راه کارهای علمی، فنی، بومی

ارسال خلاصه مقاله: از ۱۳۹۷/۰۷/۰۹ تا ۱۳۹۷/۰۹/۱۵

ارسال متن کامل مقاله: از ۱۳۹۷/۰۷/۰۹ تا ۱۳۹۷/۱۰/۰۱

داوری متن کامل مقاله : ۱۳۹۷/۱۰/۱۵

ثبت نام فردی شرکت کنندگان: از ۱۳۹۷/۰۸/۰۱ تا ۱۳۹۷/۱۲/۰۱

تاریخ برگزاری همایش ۵ و ۶ اسفند ماه ۱۳۹۷

اولین همایش ملی علوم انسانی، تولید و صنعت

طی سه دهۀ اخیر، ضرورت ارتباط هرچه بیشتر و مؤثرتر مجامع علمی و پژوهشی با صنایع و سازمان­ها بیش از پیش آشکار و مورد تأکید واقع شده است؛ تا جایی که صاحب‏نظران، وضعیت کنونی را انقلاب دوم دانشگاه‏ها و پژوهشگاه­ها می‏نامند،که طی آن مراکز علمی باید فراتر از کارکرد‏های سنتی آموزش و پژوهش، کارآفرین باشند و با گستره‏ای وسیع‏تر از دانشجویان و فارغ‏التحصیلان خود ارتباط و تعامل سازنده برقرار کنند. علی­رغم آنکه محققان تعامل دوسویه صنعت و مجامع علمی را عامل زنده نگه­داشتن روحیه تحقیق و پژوهش و نوآوری از یکسو، و ارائه افق­های جدید برای صنعت از سوی دیگر می­دانند، متاسفانه این پیوند خصوصاً میان علوم انسانی و صنعت در تمام جوامع و بالاخص در جوامع درحال توسعه، همچون کشور ما به خوبی صورت نگرفته است.

درسالهای اخیر باپیگیری سیاست­ها و برنامه­ های توسعه علمی، خوشبختانه شاهد رشد قابل توجه تولیدات علمی در کشور بوده ­ایم، ولی آنچه که میتواند این رشد رابه توسعه پایدار کشور گره زده وموجب پویایی و اثربخشی مؤسسات علمی شود، بکارگیری و تجاری‌سازی دستاوردهای علمی درجهت تعالی ورفاه جامعه است. تعاملات فعال، سازنده و هم ­افزای مراکز علمی ـ پژوهشی با محیط پیرامون به طورعام، و صنعت به طورخاص، یکی از مبانی توسعه این مراکز و مطالبات جامعه از این نهاد پیچیده و سرنوشت‌ساز است.

متاسفانه عوامل متعددی از جمله تفاوت­های ماهیتی این دو حوزه، و همچنین نظام­های انگیزشی متفاوت حاکم براین دو نوع سازمان سبب رشد و توسعه هر دو حوزه بدون تعامل متقابل آنها شده، و گسست عمیقی را دامن زده است که منجر به بی­مفهومی و رکود کارکرد هر دو حوزه و حتی بعضاً افزایش آثار زیان‌بار آنها برای جامعه انسانی شده ­است.

پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، بنا به یکی از اهداف خود در چشم‏انداز آتی، که «پاسخگویی به نیازهای علمی و فناورانۀ جامعه و تعامل سازنده در عرصه ملی، منطقه­ای، آسیایی و جهانی» است، و پس از برگزاری موفق «جشنواره پایان‌نامه های برتر علوم انسانی در زمینه تولید و اشتغال» در اسفندماه ۹۶، رسالت دارد تا در جهت ابقای این پیوند حیاتی اهتمام ورزد. همچنین با توجه به نامگذاری سال ۱۳۹۷ به نام «سال حمایت از کالای ایرانی»، باید توجه داشت که این شعار به معنای دقیق و عمیق خود خواستار ارتباطی مستحکم‌تر میان انسان ایرانی و صنعت ایرانی است و یکی از مهم‎ترین حوزه‌های دانشی که می‌تواند به بررسی، تحلیل و ارتقای این رابطه یاری رساند علوم انسانی است. براین اساس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، در راستای اهداف والا و ظرفیت بی­بدیل خود در حوزه علوم انسانی، در نظر دارد گام نخست را در مسیر این پیوند، با برگزاری نشست­های علمی و عملیاتی با پیشکسوتان و متخصصان حوزه علوم انسانی و صاحبان صنایع و سازمان­های پیشرو و موفق در سطح کشور و همچنین برپایی «همایش ملی علوم انسانی، تولید و صنعت» بردارد، تا ضمن کشف و شناسایی پتانسیل­های موجود در هر دو حوزه و معرفی الگوهای موفق در پیوند این دوحوزه، به راهکارهایی برای تعامل پربار حوزه علوم انسانی و صنعت دست یابد.

By شرکت ناسار - تجارت با عراق

دکتر حبیب کشاورز عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان - گروه زبان و ادبیات عربی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *