دانلود کتاب شعر معاصر عرب اثر محمدرضا شفيعي کدکنيدانلود کتاب شعر معاصر عرب اثر محمدرضا شفيعي کدکنيدانلود کتاب شعر معاصر عرب اثر محمدرضا شفيعي کدکني

دانلود کتاب شعر معاصر عرب اثر محمدرضا شفیعی کدکنی

برای دانلود مستقیم اینجا کلیک کنید

 

دانلود کتاب های دیگر از اینجا

کتاب «شعر معاصر عرب» اثر «محمدرضا شفیعی کدکنی» است. استاد شفیعی کدکنی در کتاب حاضر به معرفی و توصیف آثار تنی چند از شاعران عرب همچون ادونیس (سوری)، عبدالوهاب البیاتی (عراقی)، بدر شاکرالسیاب (عراقی)، خلیل الحاوی (لبنانی)، صلاح عبدالصبور (مصری)، نازک‌الملائکه (عراقی)، محمود درویش (فلسطینی)، نزار قبانی (سوری) و الفیتوری (سودانی) پرداخته و فقط در مقدمه‌ای که در باب تحول عمومی شعر عرب نگاشته از دیگران نام برده است. او همچنین به علت وجود وجه اشتراک میان اوضاع اجتماعی و فرهنگی ملت‌های عرب زبان با ایران، به ذکر مشابهت‌های شعرنو فارسی و عربی با نظری انتقادی پرداخته است. در فصل‌های بعد، دگرگونی‌های شعر معاصر عرب و ویژگی‌های آن بررسی شده است. کتاب «شعر معاصر عرب» به قلم استاد شفیعی کدکنی از سوی انتشارات سخن منتشر و وارد بازار کتاب شده است.

منبع : کانال تلگرامی بوستان کتاب

 

رویکردهای شعر معاصر عرب
امروزه، شعر معاصر عرب چهره جدیدی از خود به جهانیان عرضه کرده است. از نظر ساختاری علاوه بر قالب شکنی- که یکی دو دهه بعد از شعر فارسی رخ داد- نحوه کاربرد تعابیر و واژگان، وسعت خیال، مهارت شعرای عرب در تصویر آفرینی و مسائلی از این دست، شعر معاصر عرب را به کلی متفاوت از گذشته خویش کرده است. از نظر محتوایی نیز شعر معاصر عرب چهره جدیدی به خود گرفته است؛ علاوه بر توصیفات طبیعی و عاشقانه سرایی و توجه خاص به جنس زن، که تقریباً از مضامین رایج شعر عرب است، بروز برخی مسائل جدید نیز باعث تغییر شعر عرب در ساحت اندیشه شده است؛ جنگ جهانی اول و دوم، نهضت مقاومت فلسطین، جنگ شش روزه اعراب، استعمار و همچنین آشنایی جهان عرب با دنیای غرب و به تبع آن تغییرات بنیادین در نوع زندگی و نحوه نگاه اعراب به جهان پیرامون، همه عواملی هستند که شعر امروز عرب را دستخوش تغییر کرده‌اند. اصلی‌ترین نتیجه عوامل فوق در شعر امروز عرب، ایجاد روح ناامیدی و یأسی است که بر شعر این دوره سایه افکنده است، تا جایی که از این اشعار، با عنوان خاص «عبیثیه» یاد می‌شود.

 

دانلود کتاب شعر معاصر عرب شفیعی کدکنی

By شرکت ناسار - تجارت با عراق

دکتر حبیب کشاورز عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان - گروه زبان و ادبیات عربی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *