خواص انبه برای سلامتی و حقایق جالبی درباره آنخواص انبه برای سلامتی و حقایق جالبی درباره آن

خواص انبه برای سلامتی و حقایق جالبی درباره آن

انبه میوه‌ی آبدار و خوش‌مزه‌ای است و طعم آن می‌تواند تجربه‌ی گرمسیری لذت‌بخشی برای جوانه‌های چشایی شما فراهم کند. اما آیا می‌دانستید انبه مقدار مناسبی ویتامین، مواد معدنی و آنزیم‌های مفید برای سلامتی دارد و اینکه ماده‌ی غذایی پرفیبری است و سرشار از آنتی‌اکسیدان است؟ درست است. تعجبی ندارد که به انبه، «پادشاه میوه‌ها» می‌گویند. در طول تاریخ، هر قسمت از انبه به‌عنوان درمانی برای مشکلات سلامت به‌کار رفته است، ازجمله خود میوه، پوست آن، برگ‌ها، پوست درخت آن و حتی هسته‌اش. اما قبل از آنکه به‌سراغ خواص انبه برویم، بیایید بیشتر با آن آشنا شویم.
انبه چیست؟

انبه نوعی میوه‌ی گرمسیری بیضی‌شکل، آبدار و گوشتی با بافتی نرم و لطیف است. این میوه‌ی هسته‌دار از دو بخش عمده تشکیل شده است: قسمت گوشتی بیرونی و هسته. قسمت گوشتی، هسته را دربرمی‌گیرد و در داخل هسته نیز، دانه‌ی انبه قرار دارد. نارگیل، گیلاس، آلو، هلو، زیتون و خرما نیز میوه‌هایی از همین دسته‌اند.
انبه، طعمی بین هلو و آناناس دارد و مانند آناناس، حاوی بیش از ۲۰ ویتامین و ماده‌ی معدنی است. درخت انبه ازجمله درختان همیشه‌سبز است که تقریبا فقط در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری رشد می‌کند. پوست انبه ممکن است به رنگ‌های مختلف باشد: از سبز تا قرمز، از زرد تا نارنجی، اما گوشت داخلی انبه معمولا زرد طلایی است.

حدود ۳۰۰ یا ۴۰۰ سال بعد از میلاد مسیح، انسان‌ها دانه‌های انبه را از آسیا به خاورمیانه، شرق افریقا و امریکای جنوبی آوردند و اولین بار در مالزی، آسیای شرقی و همچنین شرق افریقا کِشت کردند. اما درنهایت مکتشفان پرتغالی، انبه را به مردم افریقا و برزیل معرفی کردند.

محبوبیت انبه هر روز بیشتر شد، به‌طوری‌که امروزه، پرمصرف‌ترین میوه در جهان است. نکته‌‌ای جالب: دادن سبدی از انبه به فردی در هند، نشانه‌ی دوستی است.

به‌طور خلاصه، انبه‌ها میوه‌های محبوبی هستند که مواد مغذی بسیاری دارند.
ارزش غذایی انبه
انبه به خانواده‌ی گیاه گل‌دار آناکاردیاسه تعلق دارد و نام علمی آن Mangifera indica L است. انبه سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌هاست.

یک فنجان انبه‌ی قطعه قطعه شده، حاوی موارد زیر است:

۱۰۰ کالری انرژی؛
۲۸ گرم کربوهیدرات؛
۳ گرم فیبر؛
۰٫۸ گرم پروتئین؛
۴۶ میلی‌گرم ویتامین سی (۷۶درصد ارزش روزانه(DV))؛
۱۲۶۲ واحد ویتامین آ (۳۵درصد ارزش روزانه)؛
۲۳٫۱ میکروگرم فولات (۲۰درصد ارزش روزانه)؛
۰٫۲ میلی‌گرم ویتامین ب۶ (۱۱درصد ارزش روزانه)؛
۱٫۸ میلی‌گرم ویتامین ای ( ۹درصد ارزش روزانه)؛
۰٫۲ میلی‌گرم مس (۹درصد ارزش روزانه)؛
۶٫۹ میکروگرم ویتامین کا (۸درصد ارزش روزانه)؛
۲۵۷ میلی‌گرم پتاسیم (۷درصد ارزش روزانه).

انبه همچنین حاوی کلسیم، آهن، منیزیم و آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمندی مانند زیگزانتین، کوئرستین، آستراگالین و بتاکاروتن است.
فایده‌ی بسیار مهم انبه برای سلامت

برای نشان‌دادن مزایای انبه برای سلامت، پژوهش‌ها همچنان ادامه دارند، ازجمله تحقیق جدیدی که در دانشگاه ایالتی اوکلاهاما انجام شد. اما در اینجا می‌خواهیم به ۱۲ مورد از فواید بسیار مهم انبه برای سلامت بپردازیم و حداقل ۱۲ دلیل بیاوریم که چرا باید انبه‌ی بیشتری به رژیم غذایی‌مان اضافه کنیم.
۱. سطح قند خون را پایین می‌آورد
به‌تازگی مشخص شده است مصرف انبه با کاهش قند خون در میان بزرگ‌سالان چاق، مرتبط است. البته مصرف منظم انبه در این افراد باعث کاهش وزن نشده است، اما تأثیر مثبتی بر قند خون‌شان داشته است. در همین حال، سایر پژوهش‌ها نشان می‌دهند مصرف انبه باعث کنترل قند خون و همچنین کنترل گلیسمی می‌شود.
۲. فشار خون را کنترل می‌کند

ازآنجاکه انبه‌ها غنی از منیزیم و پتاسیم‌اند و همچنین سدیم کمی دارند، راهی طبیعی برای کاهش فشار خون هستند. حدود ۷۰میلیون بزرگ‌سال امریکایی به فشار خون بالا مبتلا هستند، یعنی تقریبا ۱ نفر از هر ۳ نفر بزرگ‌سال، درحالی‌که فقط نیمی از آنها فشار خون‌شان را تحت کنترل دارند. بیماری فشار خون، آن‌قدر خطرناک است ک به آن «قاتل خاموش» می‌گویند.
۳. سلامت مغز را افزایش می‌دهد

انبه به‌عنوان یکی از مواد غذایی بسیار مفید برای سلامت مغز، حاوی ویتامین ب۶ است که برای حفظ عملکرد مغز، ضروری است. ویتامین ب۶ و سایر ویتامین‌های گروه ب برای حفظ انتقال‌دهنده‌های عصبی سالم، حیاتی‌اند و همچنین به داشتن خلق‌وخوی خوب و الگوهای خواب سالم کمک می‌کنند.
۴. در برابر دژنراسیون ماکولای مرتبط با سن، از شما محافظت می‌کند
انبه حاوی آنتی‌اکسیدان زیگزانتین است. زیگزانتین، اشعه‌های مضر نور آبی را فیلتر می‌کند، درنتیجه نقشی محافظتی در سلامت چشم و همچنین حفاظت احتمالی در مقابل دژنراسیون ماکولا ایفا می‌کند. دژنراسیون ماکولا علت اصلی ازدست‌دادن بینایی در ایالات متحده است. دژنراسیون ماکولای مرتبط با سن، ماکولا را از بین می‌برد. ماکولا، بخشی از چشم است که مسئولیت دید مستقیم و واضح را برعهده دارد و منجر به دید بهتر در کارهای دقیقی مانند خواندن و رانندگی می‌شود.
. سلامت استخوان را افزایش می‌دهد

انبه حاوی مقادیر مناسبی از ویتامین کا است. ویتامین کا، نوعی ویتامین استخوان‌ساز است و کمبود آن با افزایش احتمال شکستگی استخوان، مرتبط است. این ویتامین برای جذب مناسب کلسیم نیز مهم است، یعنی عملکرد مهم دیگری برای سلامت استخوان. به‌یاد داشته باشید انبه حاوی کلسیم نیز هست که ماده‌ی مغذی مهمی برای استخوان است.
۶. خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می‌دهد

انبه حاوی مقادیر زیادی پکتین است. پکتین نوعی فیبر محلول است که می‌تواند به کاهش سطوح کلسترول در خون به‌طور طبیعی کمک کند. این مورد را اضافه کنید به سطح پایین سدیم و مقادیر بالای پتاسیم و ویتامین‌های ب؛ آنها می‌توانند با هم به کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی کمک کنند. بیماری قلبی نیز قاتلی خطرناک است: علت اصلی مرگ‌و‌میر زنان و مردان در ایالات متحده.
انبه به انگلیسی: mango
انبه به عربی: مانجو – منجو

By شرکت ناسار - تجارت با عراق

دکتر حبیب کشاورز عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان - گروه زبان و ادبیات عربی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *