پنیر نخل

خواص پنیر نخل – پنیر درخت خرما – پنیرک

پنیر نخل از جمله محصولات درخت خرماست که با طعم شیرین خود بسیار دلپذیر است. پنیر نخل که در اصطلاح محلی به آن غاپ می گویند با رنگ سفید ، برای دستیابی به آن معمولا  سر درخت را می‌اندازند و برگ‌ها و لیف‌های دور برگ‌ها را تا رسیدن به میانه و پنیر نخل، جدا  می‌کنند و در همه فصل های سال به دست می آید و در فصل های پر بارش از طعم شیرین تری  برخوردار است.
ممکن است علاقه مند باشید : ترنجبین چیست + خواص ترنجبین

نخل داران آن دسته از نخل هایی را که زمان ثمردهی آنها تمام شده است قطع می کنند و پنیر آن را که در قسمت انتهایی تنه نخل است بیرون آورده و استفاده می کنند. هر نخل ۳ تا ۱۰ کیلوگرم پنیر دارد و پنیر نخل تمام خواص خرما را دارد یعنی سرشار از قند – مواد معدنی – ویتامین کالری و آهن است .پنیر نخل در واقع ماده اولیه تشکیل تنه و برگ‌های نخل پیش از مرحله چوبی شدن است.

پنیر نخل

پنیر نخل

پنیر نخل

پنیر نخل 1

 به گزارش “چغادک نیوز”، در اینجا لازم دیدیم به سراغ یکی از کارشناسانی که به این شغل مشغول هستند برویم وبا این کسب و کار و نحوه بدست آمدن پنیر نخل بیشتر آشنا شویم.
لطفا خودتان را معرفی کنید و بگوئید چند سال است به این شغل مشغولید؟

هادی نگهبان هستم ۲۸ ساله  اهل آپخش و ۷ سال است که به این کار مشغولم.

چطور شد که این شغل را برگزیدید؟و از چه کسی این حرفه را آموختی؟

بر اثر بی کاری و ازپسر عموی خود که ۹ سال است این کاره است آموخته ام.
پنیر نخل چیست ؟

پنیر نخل از چه موقع رایج بوده است و به غیراز جک هایی که پیرامون آن ساخته اند چه خاصیتی دارد؟

از قدیم الایام عرضه و مصرف پنیر نخل در سطح استان فقط در آپخش مرسوم بوده است و عرضه آن از آئین و سنت های دیرینه این سرزمین محسوب می شود و جهت درمان امراض قند خون و چربی خون بسیار حائز اهمیت می باشد و افرادی هستند که جهت مداوا هر روز۱ کیلو از آن را استفاده می نمایند.

استقبال مردم از خرید پنیرنخل چگونه می باشد؟

مردم استقبال خوبی دارند و پنیر نخل از آپخش  به مناطق مختلف استان، کشورو حتی کشورهای عربی مثل کویت به عنوان صادرات و یا سوغات مردم بوشهرارسال می شود.

نحوه نگهداری آن چگونه است؟

نحوه نگهداری آن در یخچال تا یک هفته بدون مواد نگهدارند، قابل استفاده می باشد

مراحل برش نخل و رسیدن به پنیر آن چگونه است؟

ابتدا انداختن(کشتن) نخل که با اره بنزینی که قیمت آن نیز گزاف می باشد انجام می شود و بعد از تکه تکه کردن بدنه آن سر نخل را جدا می کنیم و با تیغ موکت بری برش های ریزی زده و به وسط آن که به عنوان پنیر معروف است می رسیم که بسیار شیرین و دلچسب است.

مشکلات شغل شما وابزارمورد استفاده در این کارچیست؟

مهمترین و تنها مشکل کار ما خطرناک بودن آن است که هر لحظه ممکن است یا نخل بر روی ما پرت شود و یا اطرافیان، به همین لحاظ احتیاط شرط اصلی کارماست و در این کار سابقه ای در خصوص مرگ افراد نیزبه چشم می خورد.

اره بنزینی که در حال حاظر ۶۵ میلیون ریال است و استهلاک بالایی دارد و بعد از ۱۰ برش می بایست زنجیر آن سوهان کاری شود و در نهایت بعد ازهر ۸۰ برش می بایست تیغ آن تعویض شود و تیغ موکت بری از لوازم کارمحسوب می شوند.

رو زانه چند نخل را قطع و برش می زنید و از هر نخل چند کیلوپنیر بدست می آید و بیشترین پنیری که تا بحال از یک نخل گرفته اید چند کیلو بوده است؟

بستگی به کار دارد و حدوداً در روز ۵ الی ۶ نخل را می کشم(قطع کردن) که از هر نخل نیز حدوداً ۳ الی ۴ کیلو پنیربدست می آید و در یک روز نیز از یک نخل ۱۲ کیلو پنیر بدست آوردم که در طول این سالها بی سابقه بوده است.

ساعت کاری و درآمد شما چقدر است؟

من هر روز از ساعت ۹ صبح تا ۱۱ و بعد از ظهر از ساعت ۱۵ ای ۱۷ را کار می کنم، البته در برخی موارد که به خارج از شهر می روم تا پاسی از شب نیز ممکن است ادامه یابد ودرآمد بنده نیز به بستگی به کار دارد و بالا و پایین است و به صورت میانگین روزی ۷۰۰هزار ریال می باشد.

فصل برداشت این محصول بیشتر چه موقع می باشد؟

فصل برداشت از دی ماه شروع شده و تا عید سال تحویل ادامه می یابد و قبل ازاینکه میوه درخت شکوفه زند(تاره بزند)بیشترین پنیر از درخت حاصل می شود و بعد از (تاره زدن) بخش اعظم پنیر به دست آمده تلخ می باشد و قسمتی از آن شیرین است.

عموما بنده خارج از این فصل به فروش میوه و تره بار مشغولم.

قیمت پنیردرحال حاظر چقدر است وعلت افزایش قیمت آن نسبت به سالهای قبل چه بوده است؟

قیمت هر کیلو پنیر نخل ۲۳۰ هزار ریال می باشد و علت افزایش پنیر بر می گردد به افزایش قیمت نخل که در حال حاظر هراصله نخل با زمین آن ۴ میلیون ریال است.

ما هر نخل را جهت برش(کشتن) ۴۰۰ هزار ریال خریداری می کنیم و سود حاصل از هر اصله نخل در ازای بدست آمدن ۴ کیلوپنیر از یک نخل ۳۵۰ هزار ریال است.

By شرکت ناسار - تجارت با عراق

دکتر حبیب کشاورز عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان - گروه زبان و ادبیات عربی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *