خانه / سلامت / خواص میوه ها و سبزیجات / خواص و فواید میوه دراگون – میوه اژدها – دراگون فروت

خواص و فواید میوه دراگون – میوه اژدها – دراگون فروت

خواص و فواید میوه دراگون – میوه اژدها – دراگون فروت
دراگون فروت یا میوه اژدها در سال های اخیر در سراسر دنیا بسیار محبوب و مرسوم شده و در کشور ما نیز در فروشگاه های خاصی با قیمت تقریبا گران به فروش می رسند.

مردم بیشتر از چهره جالب آن خوششان می آید و البته گفته می شود که خواص متعددی نیز دارد. به همین خاطر، برای اینکه بیشتر با این میوه گرمسیری آشنا شوید، به طور کامل در مورد آن برایتان توضیح داده ایم.

میوه اژدها چیست؟

پیتایا یا دراگون فروت روی کاکتوسی به نام هیلوسرئوس رشد می کند که به نام «ملکه هنولولو» نیز شناخته می شود. میوه اژدها فقط در شب شکوفه می کند و گل هایش عموما بزرگ و سفید هستند.

این گیاه بومی جنوب مکزیک و آمریکای مرکزی است اما در کشورهای آسیای جنوب شرقی همچون ویتنام، تایوان، جنوب چین، ژاپن، فیلیپین و مالزی هم کشت می‌ شود.

از دیگر نام های این میوه می توان به گلابی توت فرنگی نیز اشاره کرد. دو نوع مرسوم از دراگون فروت، پوست قرمز با لایه های برجسته سبز رنگ دارند که حالتی همانند اژدها را تداعی می کند. گوشت داخلی آن ها هم سفید رنگ با دانه های سیاه است.

نوع دیگر آن پوست زرد، گوشت سفید با دانه های سیاه دارد و به عنوان دراگون زردرنگ شناخته می شود. این میوه شاید عجیب و غریب به نظر برسد اما مزه آن فرق چندانی با میوه های دیگر ندارد. می توان مزه آن را به کیوی و گلابی تشبیه کرد.

مواد غذایی دراگون فروت

این میوه مقادیر نه چندان زیاد از انواع ویتامین ها را در خود دارد که از جمله می توان به آهن و ویتامین C اشاره کرد.

مقادیری که در ادامه نوشته ایم:

کالری: ۵۲
پروتئین: ۱٫۱ گرم
چربی: ۰٫۴ گرم
کربوهیدرات: ۱۱ گرم
فیبر: ۳ گرم
ویتامین ث: ۳۴ درصد RDI
آهن: ۱۰٫۶ درصد RDI
تیامین: ۲٫۷ درصد RDI
ریبوفلاوین: ۲٫۹ درصد RDI

میوه اژدها مقادیر زیادی فیبر و ویتامین C و مقدار کمی کالری دارد و به همین دلیل می توان آن را منبع کاملی از مواد مغذی به شمار آورد.

حاوی آنتی اکسیدان است

میوه اژدها حاوی انواع گوناگون از آنتی اکسیدان هاست. این مواد از سلول ها در برابر مولکول های ناپایدار موسوم به رادیکال های آزاد محافظت می کنند و در مقابله با بیماری های قلبی و مربوط به سن نقش مهمی دارند. از جمله آنتی اکسیدان های موجود در این میوه می توان به موارد زیر اشاره کرد.

بتالین ها: این رنگدانه های قرمز تیره از کلسترول LDL (لیپو پروتئین کم چگالی) در برابر اکسیده شدن یا آسیب دیدن محافظت می کنند.
هیدروکسینامیت ها: در آزمایشاتی که روی حیوانات صورت پذیرفته، مشخص گشته که این گروه از عناصر خاصیت ضدسرطانی دارند.
فلاونوئید ها: این گروه بزرگ و متنوع از آنتی اکسیدان ها، به سلامت بیشتر مغز کمک کرده و موجب کاهش خطرات ناشی از بیماری های قلبی می شود.

به دنبال تحقیقی که روی ۱۷ میوه گرمسیری صورت گرفته و میزان آنتی اکسیدان آن ها اندازه گیری شد، مشخص گشت که میوه اژدها به اندازه دیگر میوه ها آنتی اکسیدان ندارد. اما در عوض، بهترین مواد برای حفاظت از اسید های چرب در برابر رادیکال های آزاد را دارد.
مزیت های سلامتی

مطالعه روی حیوانات نشان داده که میوه اژدها می تواند برای شرایط گوناگون سلامتی مفید واقع شود. یکی از دلایلش نیز وجود مقادیر زیاد از ویتامین C، فیبر و آنتی اکسیدان در این میوه است.

هر دو گونه سفید و قرمز دراگون فروت را روی موش های آزمایشگاهی مورد بررسی قرار داده و ثابت کرده اند که در کاهش میزان مقاوت به انسولین و کبد چرب بسیار موثر بوده اند. در یکی از این تحقیقات، یک رژیم غذایی چرب به موش ها داده شد. سپس عصاره این میوه را به آن ها داده و متوجه شدند که کبد چرب و التهاب را کاهش می دهد. دلیلش هم این است که در باکتری های موجود در معده و احشا، تغییرات مفید ایجاد می کند.

میوه اژدها همچنین برای کاهش نشانه های سندرم متابولیک که به دیابت نوع ۲ منجر می شود نیز موثر است.

در یک آزمایش دیگر که روی موش های دیابتی انجام شد نیز مشخص گشت پس از تزریق عصاره میوه اژدها، تا ۳۵ درصد از «مالون دی آلدئید» کاهش یافته است. البته هنوز هیچ تحقیقی  صورت نگرفته تا این تاثیرات را در بدن انسان ها نیز تائید نماید.

مضرات

میوه اژدها به طور کلی ضرری برای بدن انسان به دنبال نخواهد داشت اما ممکن است برخی از انسان ها به آن حساسیت نشان دهند. به طور مثال، فقط دو مورد حساسیت گزارش شده که دو زن پس از صرف سالاد میوه که حاوی دراگون فروت هم بوده، واکنش آلرژیک از خود نشان داده اند.

چگونه یک میوه اژدها بخوریم؟

احتمالا برایتان سوال پیش می آید که اصلا این میوه را چگونه صرف می کنند. به همین خاطر، روش مناسب آن را برایتان توضیح داده ایم.

رنگ قرمز پوست میوه های رسیده کمرنگ تر است. با توجه به این نشانه، یک نمونه رسیده و شیرین را انتخاب کنید.
با استفاده از یک چاقوی تیز، میوه را از طول دو نیم کنید.
می توانید با استفاده از قاشق، گوشت میوه را از پوست آن جدا کنید. همچنین می توانید پوست میوه را گرفته و آن را به تکه های کوچک برش دهید.

درباره ی شرکت گردشگری سلامت ناسار

همچنین ببینید

فرق کشمش و مویز

فرق کشمش و مویز

فرق کشمش و مویز مویز و کشمش در حقیقت تفاوت چندانی با هم ندارد و …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *