معنای سدانمنظور از خودروی سدان چیست ؟

ریپ زدن به چه معناست ؟

ریپ زدن در فارسی
ریشه عبارت ریپ زدن

در بسیاری موارد از عبارت ریپ زدن استفاده می شود. ریپ زدن یکی از اصطلاحات مربوط به ماشین است که در زبان روزمره کاربرد پیدا کرده است و هر گاه کسی یا چیزی خوب پیش نرود به اصطلاح گفته می شود ریپ می زند.
در فرهنگ معین آمده است : ریپ زدن یعنی با حرکت های مقطع و نامتوازن کار کردن یا پیش رفتن .

ریپ زدن به چه معناست ؟

گلس روف چیست

علت ریپ زدن ماشین

ریپ زدن خودرو بی دلیل نیست. چون اگر موتور خوردو درست کار کند هیچ لرزشی را احساس نخواهید کرد.
ریپ زدن خودرو بی دلیل نیست. چون اگر موتور خوردو درست کار کند هیچ لرزشی را احساس نخواهید کرد. پس اگر اتومبیل شما به لرزش افتاد حتما در پی نشان دادن ان به یک مکانیک باشد و سرسری از آن نگذرید.

علت ریپ زدن ماشین می تواند دلایل زیادی داشته باشد مثل: نرسیدن برق، کم شدن بنزین در باک خودرو و… در اادامه علت ریپ زدن ماشین آورده شده است.
علت ریپ زدن ماشین

اگر موتور خودرو درست کار کند، هیچ لرزش و صدای غیر عادی از آن شنیده نمی شود، اما اگر بعد از روشن شدن، ریپ بزند، یکی از ایرادهای زیر را دارد:
۱٫ سیستم برق رسانی مشکل دارد که شامل شمع، وایر و کوئل است.
۲٫ اگر به هر دلیل سوخت یا برق به یکی از سیلندرها نرسد، مثلا کوئل به یکی از سیلندرها برق ندهد، یا سوزن انژکتور در یکی از سیلندرها بنزین را درست تزریق نکند، آن سیلندر کار نکرده و نقش خود را در چرخه حرکت های موتور بازی نمی کند، در نتیجه موتور دچار لرزش و ریپ زدن می شود.
۳٫ نسبت مخلوط بنزین و هوا مناسب نیست که دلایل آن عبارتند از:
– ضعیف بودن فشار بنزین به دلیل خرابی پمپ بنزین یا کیپ شدن فیلتر بنزین.
– خرابی سوزنهای انژکتور ماشین.
– خرابی یا کثیفی دریچه گاز و یا سنسورهای مربوط به هوای ورودی. (که در اینصورت، با استفاده از اسپری شوینده “گانک” در دریچه گاز مشکل حل می شود).
– مخلوط بودن بنزین با آب یا مواد دیگر.

با توجه به موارد مذکور، نقص فنی در هر یک از سیستمهای زیر می تواند منجر به ریپ زدن موتور شود که در مقالاتی جداگانه آورده شده اند:
علتهای لرزش موتور
لرزش بسیار خفیف صبحگاهی برای موتور طبیعی است، ولی علل لرزش شدید و دائمی عبارتند از:
۱٫ به هم خوردن نسبت تراکم محفظه احتراق که از شایع ترین دلایل است. آب بندی نبودن کامل سوپاپها یا خرابی آنها، سفت بودن فیلر سوپاپ می تواند باعث به هم خوردن نسبت تراکم شود.
۲٫ نشتی برق یا اصطلاحاً برق دزدی سیستم، که دلیل آن می تواند فرسوده شدن وایرها، کهنه شدن یا مناسب نبودن شمعها باشد.
۳٫ خراب شدن یکی از سنسورها که مستقیماً با ترکیب سوخت و هوا، و موتور در ارتباط هستند مثل سنسور اکسیژن، سنسور دمای موتور و یا سنسور فشار هوای ورودی.
۴٫ خراب شدن سوزن انژکتور.
۵٫ هر موضوعی که کامپیوتر مرکزی موتور خودرو (ECU) را به اشتباه می اندازد و ECU نتواند لحظه درست پاشش سوخت و مقدار آن و زمان جرقه زدن را تشخیص دهد.
در خودروهای پژو (۲۰۶ تیپ ۲،۳،۵،۶، SD، ۴۰۵ پارس) سمند، تندر ۹۰ (ال۹۰) و پراید:

اگر موتور خودرو درست کار کند، هیچ لرزش و صدای غیر عادی از آن شنیده نمی شود، اما اگر بعد از روشن شدن، ریپ بزند، یکی از ایرادهای زیر را دارد:

۱. سیستم برق رسانی مشکل دارد که شامل شمع، وایر و کوئل است.
. اگر به هر دلیل سوخت یا برق به یکی از سیلندرها نرسد، مثلا کوئل به یکی از سیلندرها برق ندهد، یا سوزن انژکتور در یکی از سیلندرها بنزین را درست تزریق نکند، آن سیلندر کار نکرده و نقش خود را در چرخه حرکت های موتور بازی نمی کند، در نتیجه موتور دچار لرزش و ریپ زدن می شود.

۳. نسبت مخلوط بنزین و هوا مناسب نیست که دلایل آن عبارتند از:
– ضعیف بودن فشار بنزین به دلیل خرابی پمپ بنزین یا کیپ شدن فیلتر بنزین.

– خرابی سوزنهای انژکتور ماشین.

– خرابی یا کثیفی دریچه گاز و یا سنسورهای مربوط به هوای ورودی. (که در اینصورت، با استفاده از اسپری شوینده “گانک” در دریچه گاز مشکل حل می شود).

– مخلوط بودن بنزین با آب یا مواد دیگر.
سیستم برق رسانی موتور و خرابی آن علتهای لرزش موتورلرزش بسیار خفیف صبحگاهی برای موتور طبیعی است، ولی علل لرزش شدید و دائمی عبارتند از:۱. به هم خوردن نسبت تراکم محفظه احتراق که از شایع ترین دلایل است. آب بندی نبودن کامل سوپاپها یا خرابی آنها، سفت بودن فیلر سوپاپ می تواند باعث به هم خوردن نسبت تراکم شود.۲. نشتی برق یا اصطلاحاً برق دزدی سیستم، که دلیل آن می تواند فرسوده شدن وایرها، کهنه شدن یا مناسب نبودن شمعها باشد.۳. خراب شدن یکی از سنسورها که مستقیماً با ترکیب سوخت و هوا، و موتور در ارتباط هستند مثل سنسور اکسیژن، سنسور دمای موتور و یا سنسور فشار هوای ورودی.۴. خراب شدن سوزن انژکتور.۵. هر موضوعی که کامپیوتر مرکزی موتور خودرو (ECU) را به اشتباه می اندازد و ECU نتواند لحظه درست پاشش سوخت و مقدار آن و زمان جرقه زدن را تشخیص دهد.

لرزش موتور در سرعت بالای ۸۰ کیلومتر برای بالانس چرخ می باشد

لرزش موتور در حین حرکت و سر یالایی برای سه شاخ پلوس می باشد

لرزش درحین دنده زدن و رها کردن کلاج برای فلایویل و صفحه کلاج می باشد

لرزش در حالت نیم کلاج و تنه زدن به شاسی خودرو برای دسته موتور ها می باشد
دلایل تنظیم موتور ماشین:

ریپ زدن ماشین

ریپ زدن به چه معناست ؟

اگر خودرو شما به طور ناگهانی – موقع گاز دادن یا موارد مشابه – گاهی ریپ می زند ، این مسئله نه تنها نشانه ی بروز یک عیب است ، بلکه ممکن است شما را در موقعیت خطرناکی قرار دهد . موتور ها طوری طراحی شده اند که به خصوص زمانی که بیش از همیشه به آنها احتیاج دارید ( مثلا در بزرگراه ) ، عملکرد قابل قبول و قابل اطمینانی داشته باشند ؛ علت این مشکل ممکن است کثیفی شمع ها یا گرفتگی فیلتر سوخت و یا مواردی کاملا متفاوت باشد .
– بد استارت خوردن
شما ممکن است در اوایل صبح کمی خواب آلود باشید اما مسلماً خودروی شما این اجازه را ندارد ! اگر زمانی که به آن نیاز دارید استارت نمی خورد یا برای روشن شدن باید چندین بار استارت بزنید ، و یا اینکه استارت میخورد اما روشن نمی شود ، مطمئناً مشکلی وجود دارد ؛ علت این مشکل می تواند ضعیف بودن باطری ، نقصی در سیستم استارت و یا انواع مشکلات دیگر باشد .

– سوخت نامناسب
اگر علی رغم اینکه اطمینان دارید همان مسافت همیشگی را طی می کنید و شخص دیگری هم از ماشین شما استفاده نمی کند ، احساس می کنید مصرف بنزین ماشین زیاد شده ، احتمالاً خودرو شما در مصرف سوخت دچار مشکل شده است . در این حالت ، با مصرف یک گالن سوخت مسافت کمتری را طی می کنید و باید دلیل این مشکل را پیدا کنید . افت ناگهانی درجه ی بنزین در مسافت تعیین شده برای هر واحد سوخت نشان می دهد که خودرو آنطور که باید عملکرد خوبی ندارد . علت این مشکل شاید فشار باد نامناسب چرخها یا گیر کردن قطعه ای از سیستم ترمز باشد ، شاید هم زمان تنظیم خودرو فرا رسیده است . میزان مصرف سوخت خودروی خود را کنترل کنید تا قبل از اینکه دچار مشکل جدی شود ، از وضعیت سیستم آن مطلع شوید .

– ترمز های نرم یا پر سروصدا

ترمز سالم باید سریعاً خودرو را متوقف کند و نیاز نباشد پای خود را آنقدر روی پدال فشار دهید که پدال به کف خودرو بخورد . اگر ترمز ها با سروصدای بدی کار می کنند یا هنگام ترمز گرفتن ماشین می لرزد ، احتمال وجود نقص در ترمز بسیار زیاد است . همین داستان در مورد پدال “نرم” یا “اسفنجی” هم مطرح است ؛ اگر نیروی بسیاری برای فشار دادن آن نیاز است یا برای عمل کردن باید پدال ترمز به کف ماشین برخورد کند ، نشانه ی بروز مشکل است . برخی قطعات ترمز از نوع قطعات مصرفی هستند که باید به صورت دوره ای تعویض شود .

– صداهای اضافی

اگر ترمز خودرو صدای نامطلوبی ندارد اما ناگهان صداهای ناخوشایند دیگری به گوش می رسد ، ممکن است مشکل از جای دیگری باشد . مواردی مانند سروصدای فرمان وقتی که با سرعت کم می پیچید احتمالاً نشانه ی سفتی فرمان است ؛ سروصدا و لرزش زیر کاپوت هنگام استارت زدن احتمالا نشانه ی شل بودن یک یا چند پیچ و مهره است ؛ صدای یک یا چند چرخ شاید نشانه ی بالانس نبودن لاستیک ها باشد ؛ و مواردی از این قبیل که دلیل آن هر چه باشد ، این قبیل سروصداها اصلا نشانه خوبی نیست ، خصوصا اگر صدایی باشد که قبلاً وجود نداشته است .

– مشکل تعویض دنده ها
خودروهای دنده اتوماتیک کار تعویض دنده را به جای راننده انجام می دهند . این سیستم ها نرم ، قابل اطمینان و کارآمد هستند . اما گاهی این طور نیست . اگر زمانی که از دنده عقب به جلو و یا برعکس دنده عوض می کنید خودرو شما با تاخیر حرکت می کند ، اگر به سختی دنده عوض می کنید یا خودبخود دنده عوض می شود و به صورت ناگهانی و درست زمانی که انتظار ندارید به دنده بالا یا پایین تغییر می کند ، یا اگر علی رغم بالا رفتن دور موتور تغییر دنده امکان پذیر نباشد ، سیستم تأمین نیروی خودرو نیاز به توجه و بازبینی دارد . دنده هایی که به کمک آن خودرو شما به حرکت در می آید با جریان انتقال قدرت ، فیلتر ها و دیسک و صفحه وابسته است و همه ی آنها باید به طور مرتب کنترل و بازبینی شوند .

– کندی در شتاب گرفتن یا کاهش توان خودرو

این مشکل ممکن است خطرآفرین باشد . گاهی لازم است توان خودرو را بالا ببرید و شتاب بگیرید ، مثلا وقتی که وارد بزرگراه می شوید ، در خیابانی با دو مسیر حرکت از ماشینی دیگر سبقت می گیرید ، یا از سربالایی بالا می روید . اگر توان لازم و مورد انتظار از خودرو برای این حرکت تأمین نشود یا ناگهان افت کند ، ممکن است در شرایط بدی قرار بگیرید . برای اجتناب از بروز این مشکلات ، علاوه بر کنترل و تنظیم دوره ای خودرو ، اگر متوجه افت توان خودروی خود شدید ، حتماً آن را برای بررسی نزد یک متخصص ببرید .

– لرزش

لرزش ناگهانی خودرو ، اگر به علت ناهمواری مسیر حرکت نباشد ، زنگ خطری برای سلامت خودرو به شمار می رود . لرزش ممکن است فقط در فرمان و در سرعت خاصی ایجاد شود یا اینکه کل بدنه ی خودرو را بلرزاند . اما در هر صورت می تواند نشانه ی مشکلات زیادی از جمله بالانس نبودن ، شل بودن چرخ های خودرو ، پنچری لاستیک و یا موارد دیگری باشد .

دستورالعملی برای مالک خودرو

در قدم اول ، راهنمای استفاده برای مالک خودرو راه حل مناسبی برای جلوگیری از بسیاری از مشکلات است . علاوه بر متخصص مورد اعتماد شما ، این کتابچه ، مرجع اطلاعاتی مفیدی است که به شما می گوید خودرو و متعلقاتش چه زمانی نیاز به بازبینی و تنظیم دارند . دوره های سرویس به صورت واضح و شفاف در بخش تعمیر و نگهداری ارائه شده اند و مسافت طی شده و فواصل زمانی برای مراجعه در هر دوره را به صورت دقیق مشخص کرده است . اگر میخواهید مشکلات خودرویی کمتری را تجربه کنید همواره به دفترچه راهنمای خودرو مراجعه کنید ، توصیه ها و پیشنهادات آن را اجرا نموده ، و همچنین به مشکلات و علامت های اخطار خودرو توجه نمائید.

ریپ زدن به چه معناست ؟

By شرکت ناسار - تجارت با عراق

دکتر حبیب کشاورز عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان - گروه زبان و ادبیات عربی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *