زندگی نامه یک شاعر عربی به زبان فارسیزندگی و آثار صلاح عبدالصبور شاعر معاصر مصر

زندگی و آثار صلاح عبدالصبور شاعر معاصر مصر

صلاح عبد الصبور در سال ۱۹۳۱ در روستای زقازیق زاده شد و بعد از اتمام دوره دبیرستان در رشته ادبیات عرب در دانشگاه قاهره تحصیل نمود. او از کودکی به شعر علاقه داشت و اولین شعرش در دوران دبیرستان در مجله القاهره منشر شد. پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه مدتی در دبیرستان‌ها ادبیات درس داد و پس از استعفا شروع به فعالیت در مؤسسه مطبوعاتی روز الیوسف کرد. او به فعالیت مطبوعاتی علاقه زیادی داشت و در طول حیاتش با مجلات الاداب، صباح الخیر، الشعب و روز الیوسف همکاری کرد، همچنین او مدتی در بخش فرهنگی مجله الاهرام دبیر ادبی بود و مدتی نیز سردبیری مجله الکاتب را به عهده داشت. صلاح عبدالصبور چند سال رایزن سفارت مصر در دهلی بود و در هنگامی که ریاست نمایشگاه بین‌المللی کتاب قاهره را بر عهده داشت از شرکت دادن اسرائیل امتناع کرد که این عمل باعث درگیری او با انور سادات رئیس جمهور وقت مصر شد. وی در ۱۳ اوت ۱۹۸۱ در پنجاه سالگی بر اثر سکته قلبی بدرود حیات گفت.

عبد الصبور از پیشگامان شعر نو در مصر محسوب می‌شود. او در ابتدا واقع گرایی سوسیالیست بود و بعدها به موضوعات معنوی و مسائل فراطبیعی و تصوف گرایش یافت. او از تی.اس. الیوت بسیار تأثیر پذیرفت آن‌چنان‌که خود می‌گوید:

وقتی در جوانی با الیوت آشنا شدم، در آغاز قبل از آن‌که افکار او مرا جلب کند. جسارت او در زبان شعر، مرا جلب کرد.
صلاح عبدالصبور از شاعران نسبتا پر کار عرب محسوب می شود. وی در طول حیات تقریبا کوتاه خویش توانست پنج مجموعه شعری و چند نمایشنامه را بنویسد. مجموعه های شعری وی که هر کدام شامل چندین قصیده است عبارتند از:
1-الناس فی بلادی
2-أقول لکم
3-احلام الفارس القدیم
4-تأملات فی الزمن الجریح
5-شجر اللیل
علاوه بر آثار فوق کتاب حیاتی فی الشعر نیز از صلاح عبدالصبور است که به منزله اتوبیوگرافی است شاعر در این اثر دیدگاه های منتقدانه خود را به تفصیل بیان کرده است.

بارزترین مشخصه ادبیات صلاح عبدالصبور تعهد است. مسأله تعهد یکی از زمینه های نقدی ادبیات معاصر می باشد. بسیاری از ناقدان و ادیبان کنونی شاعران را به اصلاح جامعه و تعهد در مقابل مشکلات آن دعوت می کنند و یکی از راه های ی که ارزش شعری هر ادیبی را با آن می سنجند تعهد وی است.

زندگی و آثار صلاح عبدالصبور شاعر معاصر مصر

By شرکت ناسار - تجارت با عراق

دکتر حبیب کشاورز عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان - گروه زبان و ادبیات عربی

One thought on “زندگی و آثار صلاح عبدالصبور شاعر معاصر مصر”
  1. باسلام و عرض ادب

    آثار صلاح عبدالصبور ترجمه شده است؟ متاسفانه در بررسی های اینترنتی که انجام دادم چیزی نیافتم. همچنین آثار ترجمه شده امل دنقل. لطفا راهنمایی بفرمایید.
    با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *