قوری یا غوریقوری یا غوری - چای

قوری یا غوری
واژه قوری برای ظرف در دار جهت دم کردن چای استفاده می شود و غوری منسوب به غور است.
قوری ظرفی است لوله‌دار که برای دم کردن چای و دیگر نوشیدنی‌های گیاهی به کار می‌رود معمولاً قوری‌ها یک در اصلی دارند که از بالا باز شده و از طریق این در، چای خشک یا چای کیسه‌ای و آب جوش به قوری افزوده می‌شود. علاوه بر آن قوری‌ها دارای دسته‌ای برای در کنار و یک لوله برای ریختن چای هستند. بعضی از قوری‌ها دارای یک سوراخ کوچک برای تنظیم فشار هوا و خروج بخار در قسمت فوقانی خود می‌باشند.
قوری‌ها احتمالاً منشأ چینی داشته‌اند و از این کشور به سراسر جهان راه یافته‌اند
در سال ۱۶۱۰، بازرگانان هلندی برای نخستین بار قوری‌هایی را با خود از چین به اروپا برده‌اند؛ ولی از فراگیر شدن چای در ایران به دست کاشف‌السلطنه بیش از یکصد سال نمی‌گذرد.
قوری به عربی : إبریق شای
قوری به انگلیسی : Teapot

قوری ظرفی است لوله‌دار که برای دم کردن چای و دیگر نوشیدنی‌های گیاهی به کار می‌رود.[۱][۲][۳] معمولاً قوری‌ها یک در اصلی دارند که از بالا باز شده و از طریق این در، چای خشک یا چای کیسه‌ای و آب جوش به قوری افزوده می‌شود. علاوه بر آن قوری‌ها دارای دسته‌ای برای در کنار و یک لوله برای ریختن چای هستند. بعضی از قوری‌ها دارای یک سوراخ کوچک برای تنظیم فشار هوا و خروج بخار در قسمت فوقانی خود می‌باشند.
قوری‌ها احتمالاً منشأ چینی داشته‌اند و از این کشور به سراسر جهان راه یافته‌اند.[۳][۴] در سال ۱۶۱۰، بازرگانان هلندی برای نخستین بار قوری‌هایی را با خود از چین به اروپا برده‌اند؛ ولی از فراگیر شدن چای در ایران به دست کاشف‌السلطنه بیش از یکصد سال نمی‌گذرد.

By شرکت ناسار - تجارت با عراق

دکتر حبیب کشاورز عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان - گروه زبان و ادبیات عربی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *