چرا کاشت درختان میوه در خیابان ممنوع است
دلیل ممنوعیت کاشت درختان ثمرده در خیابان چیست ؟
اجازه کاشت قانونی درختان میوه به شهرداریها داده نشده و دلیل آن نیز آلاینده بودن میوه و امکان وقوع تصادف است.
شهرداریها طبق قانون اجازه کشت درختان بارور چون توت و سنجد را در معابر شهری ندارند، قانون اجازه کاشت درختان میوهدار در معابر عمومی را به شهرداری نداده است. چرا که اگر اتفاقی برای شهروندی در این زمینه رخ دهد شهرداری مقصر شناخته میشود، بنابراین، قانون این اجازه را نمیدهد.
همچنین بخوانید : طلاق خواب چیست؟
آلایندههای زیستمحیطی و دود ماشینها به گیاهان و میوه آنها نفوذ کرده و آنها را مسموم میکند که مصرف آنها مشکلات گوارشی و جسمی ایجاد خواهد کرد. به همین دلیل کاشت این نوع درختان در معابر شهری توصیه نمیشود. آلودگی میوهها به سموم دفع آفات نیز از دیگر دلایل عدم کاشت این درختان است.
و درختان میوه در شهر به عنوان درختان مفید محسوب نمیشوند، زیرا عمر مفید آنها کم و میزبان انواع آفات از جمله کنه، شپشک و … هستند.
هدف اصلی کاشت درخت در معابر، زیبایی بصری و سبزینگی و تولید اکسیژن است، اما با باردهی درختان این امر کاسته میشود، چرا که اکثر درختان میوه بارده هستند و عمر کوتاهتری نسبت به گونههای دیگر دارند.
برای درختان مناسب فضای سبز شهری سه اصل اساسی سازگاری با شرایط اقلیم، شرایط زراعی و اصل مقاوم با شرایط خشکی بودن وجود دارد، از این رو برای تولید، کشت و انتخاب نهالهای مخصوص فضای سبز ناچار هستیم نهالستانها و خزانههای استاندارد داشته باشیم.
ممنوعیت کاشت درخت میوه در خیابان
فضای سبز شهری نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی شهروندان و ایجاد محیط زیبا و سالم برای آنها دارد. این فضاها به عنوان مکانهای تفریحی، آرامشبخش، و ارتباط اجتماعی برای افراد شهری عمل میکنند و همچنین در مقابله با آلودگی هوا، تعادل حرارتی، و حفظ تنوع زیستی شهری نیز نقش مهمی دارند. به طور کلی، فضای سبز شهری میتواند شامل هر نوع فضای سبز و منطقه باز در شهرها باشد که به تنوع و زیبایی زندگی شهروندان کمک کند و به حفظ محیط زیست و بهبود کیفیت هوای شهر کمک کند.