حمام ناسار در سمنانحمام ناسار در سمنان

حمام ناسار در سمنان

حمام ناسار سمنان در بازار عمومى شهر سمنان و جنوب شرقى تکیهٔ ‌ناسار واقع شده است و قریب سه قرن قدمت دارد و یکى از بناهاى دورهٔ‌ صفویه به شمار مى‌آید.
حمام ناسار سمنان در سال ۱۱۱۸ هجرى در زمان شاه عباس به همت حاجى الحرمین آقا ملکى ساخته شده است. بر بالاى سر در کوچک حمام که به وسیله راهروى طویل به سربینه متصل مى‌شود، سنگ نبشته‌اى به ابعاد ۳۰×۲۰ سانتى‌‌متر به رنگ سیاه وجود دارد که عبارت زیر بر آن نقش بسته است:
«بناکنندگان این حمام حاجى‌الحرمین، حاجى محمد زمان ملک، به تاریخ ۱۱۱۸ هجری».
حمام ناسار قبلاً داراى دو قسمت زنانه و مردانه بود، اما امروزه فقط مردانه است.

منبع: تاپ توریسم ، وب سایت گردشگری ایران

تکیه ناسار مربوط به دوره قاجار است و در سمنان، شمال خیابان امام، جنوب راسته بازار واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ خرداد ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۵۸۳۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

حَمّام یا گرمابه محلی است برای شستشوی اساسی تن و سر و صورت و نیز غسل در اصطلاح اسلامی. گرمابه‌های همگانی در ایران باستان و خاندان عثمانی ترکیه، و برخی کشورهای شمال آفریقا که در قلمرو خاندان عثمانی بوده‌اند، دیده می‌شد و امروزه نمودی از فرهنگ خاورزمینِ آن زمان شمرده می‌شود؛ هرچند بسیاری از آنها خراب یا بسته شدند، ساختار زیبای برخی از آنها در یادها و نگاره‌هایشان در نسک‌های گردشگران اروپایی سده‌های پیشین بر جای ماند تا سندی باشد بر یکی از نمودهای شهرنشینی در خاورزمین.در این گرمابه ها کسانی بودند که به دلاک معروف بودند آنها لنگ به کمر میبستند و کیسه میکشیدند که در عامه به آنها لنگی یا کیسه کش میگفتند.

نمونهٔ این‌گونه گرمابه‌ها در سده‌های پس از آن در اروپا با نگرش به ساختار خاوری بیشتر برای بزرگ‌زادگان و درباریان ساخته شد.

By شرکت ناسار - تجارت با عراق

دکتر حبیب کشاورز عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان - گروه زبان و ادبیات عربی