زبان عربی و هویت عربی - اسلامیزبان عربی

طرح حذف زبان عربی در پارلمان اسرائیل بررسی می‌شود
پارلمان اسرائیل (کنسیت) در حال بررسی طرح حذف زبان عربی در اراضی اشغالی فلسطین است.
روزنامه گاردین امروز (دوشنبه) اعلام کرد زبان عربی در اراضی اشغالی ۱۹۴۸ بار دیگر آماج حمله مجدد کابینه اسرائیل قرار گرفته است و چند وزیر به تازگی پیش‌نویس قانونی را به کنسیت برای جلوگیری از به‌کارگیری زبان عربی ارائه کرده‌اند.

این روزنامه چاپ بریتانیا در گزارشی نوشت: «زبان عربی در اراضی اشغالی فلسطین زبان رسمی است ولی پیش‌نویس قانون جدید برای کمرنگ کردن و کاهش به‌کارگیری از این زبان تهیه شده است.»

وب‌سایت بی‌بی‌سی عربی به‌نقل از این روزنامه گزارش کرد: «پیش‌نویس قانون جدید که در کمیته حقوقی کابینه تصویب شده است و برای اجرائی شدن باید چند مرحله را در کنسیت بگذراند، حق تعیین سرنوشت را فقط متعلق به یهودیان دانسته است در حالی که تعداد قابل توجهی از فلسطینی‌ها در اراضی اشغالی زندگی می‌کنند.»

به‌نوشته گاردین، این پیش‌نویس ادعای اسرائیل درباره دموکراتیک بودن این رژیم را زیر سوال می‌برد و حقوق دیگران را پایمال می‌کند.


زبان عَرَبی (به عربی: اللغة العربیة)، یکی از پرگویش ترین زبان‌های جهان، بزرگ‌ترین عضو از شاخه زبان‌های سامی (آفریقایی–آسیایی) است و با زبان‌های عبری و آرامی هم‌خانواده‌است. زبان عربی یکی از شش زبان رسمی سازمان ملل متحد است. این زبان امروز دارای لهجه‌ها و گویش‌های گوناگونی است و زبان عربی مدرن استاندارد به عنوان زبان رسمی نوشتار در همه کشورهای عرب پذیرفته شده است. افزون بر جهان عرب، این زبان در کشورهای چاد، اریتره نیز از میزانی از رسمیت برخوردار است.

زبان عربی، زبان قرآن و بسیاری از نخستین نوشته‌های مسلمانان است و نزد بسیاری از مسلمانان مقدس شمرده می‌شود. در دوران طلایی اسلام، عربی به عنوان نخستین زبان جهان اسلام از اهمیت بالایی برخوردار بود و آثار علمی، ادبی و مذهبی فراوانی به این زبان نوشته می‌شد. تأثیر عربی بر زبان‌های دیگر جهان اسلام مانند اردو، و زبان‌های گوناگون خانوادهٔ ترکی چشمگیر است.

By شرکت ناسار - تجارت با عراق

دکتر حبیب کشاورز عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان - گروه زبان و ادبیات عربی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *