خانه / گردشگری سلامت ناسار / فواید نان: ایرانی ها دو برابر اروپایی ها نان می خورند
فواید نان
نان - نانوایی

فواید نان: ایرانی ها دو برابر اروپایی ها نان می خورند

 ایرانی ها دو برابر اروپایی ها نان می خورند

فواید نان

به گزارش روز شنبه ایرنا از سازمان غذا و دارو، حسین رستگار افزود: مصرف سرانه نان در ایران، حدود ۳۲۰ گرم در روز، معادل ۱۱۷ کیلوگرم در سال است درحالی که میانگین مصرف نان در اتحادیه اروپا، ۵۰ کیلوگرم در سال است.
رستگار اظهار کرد: بالا بودن مصرف سرانه نان در ایران نسبت به متوسط مصرف جهانی، اهمیت توجه به اثرات تغذیه ای آن را دوچندان می کند و بنابراین بهتر است تولید نان با کیفیت و غنی سازی شده در اولویت برنامه ریزی مسئولان تغذیه ای کشور قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: نان مغذی به طور کلی در نتیجه فعالیت مخمر نانوایی یا خمیر ترش های سنتی به وجود می آید و نان هایی را که ورآمدن خمیر آن معلول مواد شیمیایی مانند جوش شیرین، بکینگ پودر یا سایر مواد شیمیایی دیگر باشد ، نان مغذی به شمار نمی آیند.
مدیر کل آزمایشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو گفت: هدف اصلی از پخت صحیح نان به دست آوردن محصولی دارای ظاهری جذاب، حجم و شکل مناسب با قابلیت هضم بالاست تا ریزمغذی و درشت مغذی های محتوی نان بتوانند توسط بدن، جذب و مصرف شوند.
رستگار افزود: نان های تهیه شده با مواد شیمیایی، مغذی نیستند و علاوه بر آن دارای ضایعات و دور ریز فراوانند و طبیعتا مقرون به صرفه نخواهند بود.
وی خاطرنشان کرد: از سویی دیگر تغییر شیوه زندگی مردم از تازه خوری نان های سنتی و نگهداری در فریزرها نیز در آشفته بازار نان ها بی تاثیر نیست؛ ضمن اینکه نان های مسطح سنتی معمول ایرانی در صورت بهره گیری از شیوه تولید خوب از کیفیت مناسب و نیز ارزش تغذیه ای بالایی برخوردار است.
این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو اضافه کرد: اگر ژلاتینه شدن نشاسته آرد در اینگونه نان ها به درستی انجام نشود با توجه به سرعت تولید و کوتاهی زمان پخت در تنور به دلیل سوختگی بخشی از پوسته یا پخته نشدن کامل، قابل خوردن نیستند و قابلیت هضم مناسبی نخواهند داشت.
مدیر کل آزمایشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو با اشاره به نان بربری گفت: نان بربری اگرچه از خمیری تخمیری تهیه می شود اما در صورت استفاده از جوش شیرین در رویه آن دارای پوسته ای سخت با قابلیت ماندگاری بسیار کم و ضایعات خواهد بود.
رستگار اضافه کرد: نان های حجیم و نیمه حجیم در مقابل نان های سنتی با توجه به روش تخمیری خمیر نان، نوع و شیوه پخت که از فر با حرارت غیرمستقیم استفاده می شوند از قابلیت هضم بیشتری برخوردارند اما کمی گران تر از نان های سنتی هستند و گاهی با فرهنگ تغذیه سنتی ما در تضادند.
رستگار افزود: برای حل مساله نان کشور و تولید نان سالم باید ابتدا مشکلات آن شامل ماده اولیه یا کیفیت آردهای مورد استفاده در تولید، امکانات تولید و نیروی کار آموزش دیده و مجرب را حل کرد.
مدیر کل آزمایشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو اظهار کرد: آموزش و تشویق کشاورزان برای تولید گندم مرغوب تر جهت تولید انواع نان با کیفیت، کم کردن ضایعات و جلوگیری از فساد گندم و افزایش ظرفیت انبارش در سیلوها و تجهیز، تکمیل، بازسازی و توسعه امکانات تولید انواع آرد با توجه به نیاز کشور از جمله پیشنهادات سازمان غذا و دارو برای بازگرداندن بخشی از حرمت از دست رفته نان در سال های اخیر است.
رستگار تاکید کرد: به منظور حفظ ارزش تغذیه ای و کیفیت نان باید الگوی مصرف انواع نان نیمه حجیم و حجیم در دستور کار قرار گیرد.
وی یادآور شد: آموزش های لازم و تربیت نیروی فنی در سطوح مختلف تولید نان، دوره های بازآموزی مستمر، آموزش عمومی مردم از طریق رسانه ها و روش های نگهداری نان از جمله روش های موثر در ارتقای کیفیت نان است.

درباره ی شرکت گردشگری سلامت ناسار

همچنین ببینید

دانلود سوالات عربی کنکور سال 96

دانلود سوالات کنکور سال ۹۶

دانلود سوالات عربی کنکور سال ۹۶ برای دانلود دفترچه انسانی سال ۹۶ اینجا کلیک کنید …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *