کتاب الگوهای جملهسازی در زبان عربی
به گزارش خبرگزاری شبستان، گویشوران غیر عرب، گاه مىتوانند مفاهیم مد نظر خود را به مخاطب منتقل کنند، اما نیازمند آن هستند که «الگوهاى شایع و مرسوم» نزد گویشوران اصیل زبان عربى را بیاموزند تا جملهاى که ارائه مىکنند، براى اهل زبان «مألوفتر» و «مقبولتر» افتد. این معنى را مىتوان نیاز به شناخت «سیاق جملهسازى» یا «الگوهاى جملهسازى» یا «اسلوب» نامید. زبان عربى نیازمند جدى گردآورى و معرفى این الگوهاست و نوشتار حاضر، تلاش متواضعى براى این مهم است.
چاپ نخست کتاب الگوهای جمله سازی در زبان عربی اثر مشترک دکتر«محمدحسن معصومی »و «محمدعلی محسن زاده» را انتشارات بوستان کتاب چاپ کرده است.
زبان عربی در ایران پیشینهای کهن در ادبیات و دستور زبان داشته/ دارد و آغاز آن همپایه رشد و گسترش رسمیِ زبان فارسی دری بوده است. عربی همچنین از زبانهای گویشور در ایران است. اصل شانزدهم قانون اساسی ایران نیز به بایستگی آموزش زبان عربی پس از دورهٔ ابتدایی تا پایان دورهٔ متوسطه در همهٔ رشتههای تحصیلی نظری اشاره دارد. جز این موارد، زبان عربی در ایران برای زبان فارسی نیز مهم است؛ بنا به دیدگاه داریوش آشوری، «فارسی و عربی چه به عنوانِ دو زبانِ همسایه چه به عنوانِ دو زبان در قلمروِ یک فرهنگِ دینی میبایست با یکدیگر رابطه و داد-و-ستد داشته باشند، چنانکه داشتهاند، و میبایست بسیاری از واژهها را از یکدیگر بگیرند، چنانکه گرفتهاند.» همچنین زبان عربی در ایران میتواند بخشی از پیوستگیهای فرهنگی ایران و کشورهای عربی باشد.
آموزش زبان عربی در ایران
شیوهٔ آموزش رسمی زبان عربی، همواره بحثبرانگیز بوده است. چندگانگی میان آموزش زبان نوین استاندارد عربی، زبان کلاسیک عربی (قرآنی) و گویشهای عربی در ایران هست. از آنجا که برنامه و سیاست رسمی از آموزش عربی در ایران، یادگیری و آشنایی با متون دینی اسلامی است، گرایشها به زبان کلاسیک عربی (قرآنی) بیشتر است و زبان نوین استاندارد عربی در مدرسهها آموزش داده نمیشود، حال اینکه این زبان، کاربرد رسمی در کشورهای عربی دارد.[۵] زبان نوین استاندارد عربی یاگویشهای پرکاربرد عربی در ایران، از سوی آموزشگاههای خصوصی یا دیگر نهادهای فرهنگی وابسته به کشورهای عربی در ایران، آموزش داده میشود.
سلام علیکم
از اطلاعات فوق العاده ای که دادید ممنونم کتابها واقعا جالب و مفید بود مشورتا سوالی داشتم:
برای آشنایی کودکان دبستانی با عربی که در نهایت منجر به فهم قرآن و کتب روایی عربی و البته توان مکالمات ساده با یک عرب زبان شود چه پیشنهادی دارید؟
از راهنمایی تون پیشاپیش بسیار ممنونم
علاقه مند به یاد گیری زبان عربی برای استفاده از کتب عربی ومکالمه می باشم تاحدودی هم اطلاعات عر بی دارم برای شروع چه باید کرد