تشکیل اتحادیه آموزش عربی به کشورهای اسلامی غیرعرب زبانتشکیل اتحادیه آموزش عربی به کشورهای اسلامی غیرعرب زبان

تشکیل اتحادیه آموزش عربی به کشورهای اسلامی غیرعرب زبان

رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش و دبیرکل کمیسیون ملی آیسسکو از انتخاب سه شهر به عنوان پایتخت‌های اسلامی محیط زیست خبر داد و گفت: اتحادیه آموزش عربی به کشورهای اسلامی غیرعرب زبان در حال شکل گیری است.

به گزارش ایسنا، غلامرضا کریمی در نشستی خبری به ارائه دستاوردهای سفر نمایندگان وزارت آموزش و پرورش به کشور مراکش و حضور در نشست سازمان‌ اسلامی، آموزشی، علمی وفرهنگی کشورهای اسلامی (آیسسکو ) پرداخت و با بیان اینکه آیسسکو در سال ۱۹۸۲ تاسیس شده و ایران ۱۰ سال پس از تاسیس، به عضویت آن درآمده است گفت: در ایران کمیسیون ملی آیسسکو در وزارت آموزش و پرورش مستقر است. کمیسیون ملی وظیفه تعامل با سازمان مرکزی را برعهده دارد. آیسسکو دو دفتر منطقه‌ای دارد که در حیطه آسیایی ۱۲ کشور عضو آن هستند و دفتر منطقه‌ای منطقه آسیا در ایران است.

وی ادامه داد: در سایه تلاش‌های دولت تدبیر و امید روابط روان و خوبی با آیسسکو در جریان است و قرار است حجم ارتباطات خود را با آیسسکو توسعه دهیم.

دبیرکل کمیسیون ملی آیسسکو با بیان اینکه اخیرا آیسسکو سی و نهمین اجلاس سراسری و سیزدهمین اجلاس مجمع عمومی خود را در شهر رباط مراکش برگزار کرد گفت: هر سه سال یکبار این مجمع عمومی برگزار می‌شود و برنامه‌های سه سال آینده خود را تصویب می‌کند.

کریمی افزود: اجلاس شورای اجرایی نیز هر سه سال یکبار تشکیل و عملکرد سال قبل را مرور و برنامه سه سال آینده را مصوب می‌کند.

وی با بیان اینکه در اجلاس مجمع عمومی اسنادی به تصویب می رسد اظهار کرد: در اجلاس اخیر بررسی عملکرد آیسسکو در ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ انجام شد. تغییراتی نیز در اساسنامه داشتیم و قرار شد اتحادیه موسسات آموزش زبان عربی به غیرعرب زبانان تشکیل شود.

دبیرکل کمیسیون ملی آیسسکو در این باره اظهار کرد: سال‌هاست بحث آموزش زبان عربی به عنوان زبان قرآن در آیسسکو مطرح است و موسسات خوبی شکل گرفته اند و برنامه درسی تدوین و برای همه کشورهای اسلامی اجرا شده است و اکنون اتحادیه‌ای تحت عنوان موسسات آموزش زبان عربی به غیرعرب زبانان در حال شکل گیری است و موسسات حائز شرایط به عضویت اتحادیه در بیایند.

وی افزود: در واقع از این به بعد یک اتحادیه در آیسسکو دایر می‌شود. البته به معنای ترویج یک زبان خاص در کشورهای اسلامی نیست. برآیند ما این است که با توجه به دانشکده های متعدد و رشته های عربی که در ایران داریم بتوانیم نقش فعالی در این اتحادیه داشته باشیم.

کریمی با بیان اینکه همچنین سند ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ در شورای اجرایی اجلاس مصوب شد و به تایید مجمع عمومی رسید گفت: در سه سال آینده یکی از اولویت های اصلی تقویت دیپلماسی آموزشی خواهد بود. تا کنون دولت ها در این زمینه همکاری داشتند ولی از این پس موسسات مردم نهاد و مطبوعات و.. نیز امکان همکاری در زمینه دیپلماسی آموزشی دارند.

وی به تبادل استاد و دانشجو در قالب این مصوبه در بین کشورهای اسلامی اشاره کرد و گفت: یکی از شاخص‌های اعتبار بخشی به دانشگاه‌ها میزان حضور دانشجویان و اساتید خارجی است و با این مصوبه تعامل بین کشورهای اسلامی نیز افزایش می یابد و ظرفیتی فراهم می‌شود که یک دانشجو بتواند در یک کشور اسلامی دیگر یک ترم را بگذراند به نحوی که در دانشگاه اصلی اش مورد پذیرش قرار بگیرد.

رئیس مرکز امور بین الملل وزارت آموزش و پرورش به فعال کردن موسسات غیردولتی نیز اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعات اصلی اجلاس آیسسکو بحث فلسطین بود و با توجه به انتقال پایتخت سرزمین اشغالی از تل آویو به بیت المقدس عنوان اجلاس قدس شریف انتخاب شد. از اولویت خارج کردن فلسطین توسط برخی کشور های اسلامی و غیراسلامی از سوی نماینده ایران در این اجلاس مورد انتقاد قرار گرفت.

وی با بیان اینکه جلسات و دیدارهایی با نمایندگان کشورهای دیگر انجام و تبادل تجربیات صورت گرفت، به تصمیمی برای انتخاب پایتخت های اسلامی محیط زیست و توسعه پایدار جهان اسلام نیز اشاره کرد و گفت: در سه سال آینده در سه منطقه آسیا، افریقا و کشورهای عربی یک شهر به عنوان پایتخت محیط زیست معرفی می‌شود که با سازمان محیط زیست در این باره تعاملاتی داریم تا ملاک ها را معین و شهر برگزیده را معرفی کنیم.

کریمی ادامه داد: هر کشور چندین شهر را معرفی و گزارش ۲۰ صفحه‌ای از اقدامات انجام گرفته در این شهرها از جمله مدیریت پسماند، حفاظت از طبیعت، مدیریت پایدار خاک، کیفیت هوا، حمل و نقل هوشمند و…. را تهیه می‌کند. در این گزارش باید شرح اقدامات آینده خود را نیز قید کنند. این شهر باید برنامه‌هایی برای یکسالی که به عنوان پایتخت انتخاب می‌شوند نیز داشته باشد. ۱۰۰ امتیاز درنظر گرفته شده و شهرهای حائز شرایط به آیسسکو معرفی می‌شوند.

By شرکت ناسار - تجارت با عراق

دکتر حبیب کشاورز عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان - گروه زبان و ادبیات عربی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *