ضررهای چربی شکم: افزایش ریسک بیماری های قلبی عروقی
به گفته محققان، چربی شکمی موجب افزایش ریسک بیماری قلبی-عروقی می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، نتایج تحقیقات نشان می دهد افزایش ریسک بروز بیماری قلبی-عروقی در افراد دارای چربی شکمی در مقایسه با افرادی که دارای چربی در سایر نقاط بدن شان هستند، بیشتر است.
در این مطالعه، محققان کیفیت و کمیت چربی شکمی ۱۱۰۶ فرد بزرگسال با میانگین سنی ۴۵ سال را بررسی کردند.
بعد از شش سال مطالعه، محققان دریافتند افزایش میزان چربی و کاهش تراکم چربی با تغییر در ریسک بروز بیماری قلبی-عروقی مرتبط است. یافته ها همچنین نشان داد میزان چربی اضافی با شروع بروز فشار خون بالا، تری گلیسیرید بالا و سندروم متابولیک همراه است.
کارولین فاکس، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «نکته جالب توجه در نتایج این تحقیق این است که افزایش در میزان چربی و کاهش تراکم چربی با فاکتورهای وخیم تر ریسک بیماری قلبی مرتبط است.»
کارشناسان سلامت معتقدند شناسایی محل و نوع چربی بدن اطلاعات بهتری را در مقایسه با شاخص توده بدنی ارائه می کند.
ضررهای چربی شکم
ضررهای چربی شکم
ضررهای چربی شکم
شِکَم، که در زبان عامه به غلط به آن دل نیز میگویند، در آناتومی به قسمتی از تنه گفته میشود که مابین دیافراگم از بالا و سطح فوقانی لگن خاصره از پایین قرار دارد.
اندامهای شکمی
شکم محل قرار گرفتن اندامهای متعددی مانند معده، روده، طحال، کبد، لوزالمعده، کیسه صفرا، صفاق، کلیه، حالب، مثانه، رحم، غدد فوق کلیوی، تخمدانها و آپاندیس است. در پشت شکم ستون مهرهها قرار دارد.
عضلات شکم
عضلات متعددی در جدار قدامی(جلویی) و خلفی(پشتی) شکم قرار دارند. عضلاتی که در دیوارۀ قدامی خارجی شکم قرار دارند عبارتند از: عضله راست شکم ، عضله مایل خارجی ، عضله مایل داخلی و عضله عرضی شکمی .