دانلود کتاب همت و كار در ‌آيينه شعر و ادب فارسيدانلود کتاب همت و کار در ‌آیینه شعر و ادب فارسی

دانلود مفاهیم علم نحو :  کتابی مفید در زمینه آموزش نحو عربی به زبان فارسی
نویسنده: محمود رضا عصاری
ناشر: جامعه المصطفی
تعداد صفحات: ۱۷۶ صفحه
قواعد و تمرینات
برای دانلود مستقیم کتاب اینجا کلیک کنید

برای دانلود بقیه کتاب ها از سایت اینجا کلیک کنید

«مفاهیم علم نحو (۲)»، تألیف محمودرضا عصاری، از جمله آثار ادبیات عرب است که در آن به شیوه آموزشی، به تحلیل و بررسی برخی از مسائل و مفاهیم علم نحو پرداخته است. این اثر برای دانش‌جویان دوره کارشناسی به زبان فارسی نگارش شده است.

دانلود مفاهیم علم نحو
کتاب، مشتمل بر مقدمه و ۶۸ درس است. هریک از دروس کتاب، مشتمل بر چند بخش است:در ابتدای هر درس، توضیح آن مفاهیم نحوی به‌ اختصار با ذکر مثال آمده است. گاه در ابتدای هر درس از مباحث مطرح‌شده در جلد اول کتاب «یادآوری» شده است. پس از آن در بخشی با عنوان «تحلیل» از مطالب پیشین، سخن به میان آمده است. «پروهش»، بخش دیگری است که نویسنده با توجه به آموخته‌ها سؤالی را مطرح و یا انجام یک فعالیت پژوهشی را پیشنهاد می‌دهد. در انتهای مباحث نیز تمارینی ارائه شده که معمولاً از آیات قرآن کریم است. در بخش‌هایی از کتاب نیز چکیده مطالب، در ضمن جداولی آمده است.
نویسنده در مقدمه کتاب، آشنایی با مباحث ادبی را یکی از مهم‌ترین ابزار برای درک و شناخت عمیق معارف اسلامی و متون دینی می‌داند که در این راستا «علم نحو» که به بررسی ساختار جمله و اجزای آن می‌پردازد، از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. وی امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام را پایه‌گذار این علم می‌داند که در طول زمان با تلاش اندیشمندان توسعه یافت. وی همچنین یکی از ویژگی‌های این کتاب را بهره‌گیری از منابع ارزشمند ادبی برای آشنایی محصلان با متون کهن دانسته است. بخش تحلیل و پژوهش نیز به‌منظور تقویت فعالیت ذهنی دانش‌پژوهان تنظیم شده است. [۱]

همان‌طورکه در ساختار ذکر شد، بسیاری از مباحث کتاب مبتنی بر مباحث مطرح‌شده در جلد اول کتاب است؛ لذا نویسنده در بسیاری از درس‌ها لازم دیده که از مبحث پیشین یادآوری کند؛ به‌عنوان مثال در بحث جار و مجرور، نویسنده ابتدا تعریفی از حرف جر ارائه می‌دهد و سپس معانی پنج حرف «باء»، «من»، «إلی»، «فی» و «علی» را ذکر می‌کند. پس از آن معانی چهار حرف دیگر از حروف جر را ـ «لام»، «عن»، «کاف» و «حتی» ـ با ذکر مثال بیان می‌کند. در انتها نیز تمارینی می‌آورد.

By شرکت ناسار - تجارت با عراق

دکتر حبیب کشاورز عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان - گروه زبان و ادبیات عربی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *