مضرات آب یخآب سرد - یخ

مضرات نوشیدن آب یخ برای سلامتی

سلامت نیوز/ یک پژوهشگر طب اسلامی گفت: نوشیدن آب یخ باعث بروز آسیب های فراوانی به بدن به خصوص دستگاه گوارش می شود.
محمد عبداللهی نیک آبادی محقق و پژوهشگر طب اسلامی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره مصرف آب سرد گفت: امروز در بیشتر خانواده ها همراه هر وعده غذایی آب یخ نیز مصرف می شود ولی باید به این نکته توجه داشت که مصرف آب یخ عوارضی را برای بدن به همراه دارد.

عبدالهی با اشاره به دمای۳۷ سانتیگراد بدن انسان در حالت عادی بیان کرد: دمای آب یخ معمولا صفر درجه سانتیگراد است که با نوشیدن آب یخ دمای بدن انسان به طور ناگهانی تغییرمی کند که این امر باعث آسیب های فراوانی به بدن می شود.

وی تصریح کرد: نوشیدن آب یخ به دلیل ایجاد عطش در انسان و تعریق شدید برای بدن مضر است، از طرفی تعریق باعث از بین رفتن املاح موجود در خون می شود و تعادل سدیم و پتاسیم بدن را از بین می برد.

این پژوهشگر طب اسلامی افزود: اگر دمای یک لیوان بلوری به سرعت تغییرکند، لیوان ترک می خورد و می شکند و اگر مشابه چنین حالتی در بدن رخ دهد، موجب تغییرات ناگهانی در معده و در نتیجه غلظت شیره آن می شود.

وی با تاکید بر اینکه افزایش غلظت شیره معده برای بدن مضر است، اظهار کرد: این عارضه باعث دگرگونی دمای بدن و آسیب به کبد می شود که تضعیف عملکرد این عضو حساس و ناتوانایی آن در از بین بردن چربی و در نتیجه بروز بیماری کبد چرب را در پی دارد.
عبدالهی توصیه کرد: از خوردن آب بین غذا باید خودداری شود، زیرا این کار باعث بروز اختلال در دستگاه گوارش می شود.

آب یکی از مواد مایع و فراوان‌ترین مادهٔ مرکب بر روی سطح کره زمین و بستر اولیه حیات به شکلی که امروزه می‌شناسیم، است. بیش از ۷۱٫۱٪ وزن یک انسان از آب تشکیل شده‌است و نیز بیش از ۶۸٪ سطح کره زمین را آب پوشانده‌است (نزدیک به ۳۶۰ میلیون از ۵۱۰ میلیون کیلومتر مربع) با وجود این حجم عظیم آب تنها ۳ درصد از آب‌های کره زمین شیرین و قابل شرب است و باقی آن به علت محلول بودن انواع نمک‌ها خصوصاً نمک خوراکی غیرقابل استفاده است. از همین سه درصد آب شیرین و ۲درصد منجمد در دوقطب شمال و جنوب بیش از ۹۴ درصد به صورت شور است

بیشترین چگالی آب خالص در دمای ۳٫۹۸ درجه سلسیوس (۳۹٫۱۶ درجه فارنهایت) حاصل می‌شود که برابر ۱ گرم بر سانتی‌متر مکعب[۱] یا ۱۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است.

By شرکت ناسار - تجارت با عراق

دکتر حبیب کشاورز عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان - گروه زبان و ادبیات عربی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *