کرین بری چیستکرین بری میوه

کرین بری به انگلیسی (Cranberry)

کرنبری به عربی : العنبیه حاده الخباء

کرنبری‌ها چند گونه از درختچه‌های کوتوله یا بته‌های روندهٔ همیشه سبز هستند و در زیرسرده Oxycoccus از سرده واکسینیوم جای می‌گیرند. بعضی از روش‌های طبقه‌بندی، خود Oxycoccus را به عنوان یک سرده جداگانه قبول دارد. کرنبری‌ها در خاک باتلاقی اسیدی سرتاسر مناطق خنک نیم‌کره شمالی می‌رویند. این گیاهان درختچه‌های کوتاه یا بته رونده کوتاهی به درازای ۲ متر و ارتفاع ۵ تا ۲۰ سانتی‌متر دارند و ساقه آنها باریک است و چوب ضخیمی ندارد. برگ‌های ریز همیشه سبز دارند و گل‌هایشان اغلب صورتی‌رنگ است و مادگی و پرچم آنها کاملاً نمایان است. میوهٔ آن ستهٔ قرمز رنگ است و از برگ‌های گیاه بزرگ‌تر است. میوه‌ها ابتدا سفید هستند و هنگامی که می‌رسند قرمز می‌شوند. این میوه‌ها خوراکی بوده، ترش هستند و ممکن است ترشی بر شیرینی چیره باشد. کرنبری‌ها در امریکا و کانادا به شکل تجاری کشت می‌شوند، میوه‌هایشان به صورت تازه مصرف می‌شوند و یا از آنها برای تهیه آب‌میوه، سس، مربا، و خشکبار (کرنبری خشک) استفاده می‌شود.

کرین بری
کرین بری

میوه ای است که دارای فواید زیادی است و مهمترین آنها پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه و معالجه عفونت های کلیه است. جدیدا محققان چینی  فواید جدید این میوه خوش رنگ را کشف کرده اند

آن این که کرن بری قادر است عفونت مخصوص معده را به نام  چند نوع آنتی بیوتیک قوی و به مدت حدود یک ماه استفاده نماید تا بتواند این عامل عفونت و باکتری مزاحم را از بین ببرد. گاهی این عفونت هر چند سالی یک بار شخص معالجه شده را دوباره بیمار میکند چون میتواند به آسانی انتقال یابد و رشد کند. علائم آلوده بودن به HBP هم دردهای مزاحم معده است که شباهت مخصوصی با زخم معده دارد و سوزش معده و ترش کردن و غیره را به همراه دارد که با آزمایش خون تشخیص داده میشود.
در این بررسی مهم پژوهشگران چینی ۱۸۹ نفر را که به باکتری HBP آلوده بودند مورد مطالعه قرار داده و به ۹۷ نفر از آنها رژیم آب میوه کرن بری داده و ۹۲ نفر دیگر رژیم غذایی معمولی داشته و تا ۹۰ روز از مصرف کرن بری دوری کردند. پس از اتمام بررسی معلوم گردید که ۱۴ درصد آن دسته ای که دارای رژیم کرن بری بودند بهبودی کامل حاصل نموده و آ‌زمایشات مختلف نتوانسته وجود باکتری را در معده افراد تحت مطالعه تایید کند.

میوه کرن بری
میوه کرن بری

این بررسی ثابت میکند که با کرن بری میتوان عفونت HBP را درمان کرد و یا از بروز و پیشرفت عفونت در معده جلوگیری کرد. پژوهشگران این بررسی علمی عقیده دارند که عامل از بین بردن HBP در معده توسط کرن بری به علت ماده ای است به نام Proanthocyanidins که به مقدار زیادی در این میوه وجود دارد. با این نظریه جالب و یافته موثر دانشمندان خواهند توانست در آینده ای نزدیک داروی موثری به جز آنتی بیوتیکهای سنگین برای پیشگیری و درمان عفونت HBP که اگر درمان نشود امکان بروز سرطان معده را افزایش میدهد پیدا کنند و کیفیت زندگی میلیونها نفر را تضمین نمایند

خواص کرنبری خشک, دمنوش کرن بری
خواص کرن بری :

میوه ای است که دارای فواید زیادی است و مهمترین آنها جلوگیری ازمبتلا شدن  به سنگ کلیه و معالجه عفونت های کلیه است. جدیدا محققان چینی فواید جدید این میوه خوش رنگ را کشف کرده اند. آن این که کرن بری قادر است عفونت مخصوص معده را به نام چند نوع آنتی بیوتیک قوی و به مدت حدود یک ماه استفاده نماید تا بتواند این عامل عفونت و باکتری مزاحم را از بین ببرد.

دمنوش کرن بری
دمنوش کرن بری

گاهی این عفونت هر چند سالی یک بار شخص معالجه شده را دوباره بیمار میکند چون میتواند به آسانی انتقال یابد و رشد کند. علائم آلوده بودن به HBP هم دردهای مزاحم معده است که شباهت مخصوصی با زخم معده دارد و سوزش معده و ترش کردن و غیره را به همراه دارد که با آزمایش خون تشخیص داده میشود.

در این بررسی مهم پژوهشگران چینی ۱۸۹ نفر را که به باکتری HBP آلوده بودند مورد مطالعه قرار داده و به ۹۷ نفر از آنها رژیم آب میوه کرنبری داده و ۹۲ نفر دیگر رژیم غذایی معمولی داشته و تا ۹۰ روز از مصرف کرن بری دوری کردند. پس از  تمام شدن  بررسی معلوم شد که  که ۱۴ درصد آن دسته ای که دارای رژیم کرن بری بودند بهبودی کامل حاصل نموده و آ‌زمایشات مختلف نتوانسته وجود باکتری را در معده افراد تحت مطالعه تایید کند.

این بررسی ثابت میکند که با کرن بری میتوان عفونت HBP را درمان کرد و یا از بروز و پیشرفت عفونت در معده  پیشگیری  کرد. پژوهشگران این بررسی علمی عقیده دارند که عامل از بین بردن HBP در معده توسط کرن بری به علت ماده ای است به نام Proanthocyanidins که به میزان  زیادی در این میوه وجود دارد.

با این نظریه جالب و یافته موثر دانشمندان خواهند توانست در آینده ای نزدیک داروی موثری به جز آنتی بیوتیکهای سنگین برای پیشگیری و درمان عفونت HBP که اگر درمان نشود امکان بروز سرطان معده را افزایش میدهد پیدا کنند و کیفیت زندگی میلیونها نفر انسان را  را تضمین می نماید.

در خصوص فواید میوه “کرنبری” اظهار داشت :این میوه قادر است عفونت مخصوص معده (هلیو باکتری) را درمان کند که عدم درمان به موقع عفونت HBP (هلیو باکتری) موجب بروز سرطان معده می شود . عزیزی در رابطه با هلیوباکتری معده اظهار کرد:گاهی این عفونت به علت سرعت بالای  رشد و انتقال، هر چند سال یک بار شخص معالجه شده را دوباره بیمار می کند .دردهای طولانی مدت،سوزش و ترش کردن که شباهت زیادی با زخم معده دارد از علایم آلوده بودن به هلیو باکتری است و با آزمایش خون تشخیص داده می شود.

وی ادامه داد: پروآنتوسیانیدین موجود در کرنبری عامل از بین بردن HBP در معده است.و در  آینده ای نزدیک  به دارویی موثر برای پیشگیری از عفونت ها و درمان سرطان تبدیل می شود.  عزیزی تصریح کرد:کرنبری سرشار از ویتامین C، فلاونوئیدها، اسیدسیتریک و بنزوئیک اسید است و  مصرف آب این میوه می تواند به سلامت مغز،سیستم ایمنی و قلب-عروق (بهبود گردش خون در بدن)کمک کند. وی اذعان داشت: تاننهای فشرده موجود در کرنبری از اکسیداسیون کلسترول جلوگیری کرده و در نتیجه بدن را دربرابر گرفتگی رگ ها محافظت می کند،کرنبری برای  بیمارانی که از بیماری آسم رنج می برند نیز موثر است.

هنگام خشک کردن میوه‌ها، آب آن‌ها تبخیر می‌شود. به همین دلیل اندازه میوه کوچک شده و مواد مغذی باقی‌مانده در آن، غلیظ‌تر می‌شوند.

میوه‌های خشک در مقایسه با میوه‌های تازه، کالری و کربوهیدرات بیشتری دارند. نصف فنجان سیب، زردآلو و انگور خشک در مقایسه با ۱ فنجان میوه تازه از همان نوع، ۲ برابر کالری و حداقل ۲ برابر کربوهیدرات دارد. اگر می‌خواهید وزن خود را کاهش دهید، کالری و کربوهیدرات بیشتر میوه‌های خشک، خبر خوبی برای شما محسوب نمی‌شود. از طرف دیگر، میوه‌های خشک منبع مناسبی از انرژی به هنگام فعالیت‌های ورزشی محسوب می‌شوند.

میوه خشک تمام مواد معدنی میوه تازه را حفظ می‌کند. این مواد معدنی به همراه مواد مغذی متمرکز باعث می‌شود از نصف فنجان میوه خشک بیشتر از ۱ فنجان میوه تازه، مواد معدنی به دست آورید. میوه‌های خشک حاوی آهن، پتاسیم، منیزیم و روی هستند. با این حال، هر میوه‌ای دارای مواد مغذی متفاوتی است؛ بنابراین میزان مواد معدنی که از میوه خشک به دست می‌آورید، با توجه به نوع میوه‌ای که مصرف می‌کنید، متفاوت است.

میزان شکر طبیعی موجود در انواع مختلف میوه خشک همانند کالری آن‌ها، ۲ برابر است. حواستان به شکر زیاد این میوه‌ها باشد؛ زیرا گاهی طی فرآیند پردازش میوه‌ها، به آن‌ها شکر اضافه می‌کنند. برخی میوه‌های خشک در شکر غلتانده می‌شوند. همچنین به برخی میوه‌ها مانند کرن‌بری شکر اضافه می‌شود تا مزه آن شیرین شود. نصف فنجان کرن‌بری خشک و شیرین شده، ۱۰ برابر بیشتر از ۱ فنجان کرن‌بری تازه شکر دارد.

دمنوش کرن بری:

میوه کرن بری در شکل ظاهری مانند ذغال اخته می باشد که در شمال اروپا و کانادا یافت میشود با طعم ترش مزه.

قطعا با وجود آب های لوله کشی آلوده همه ی ما روزی مستعد سنگ کلیه و بیماری های مجاری ادراری خواهیم شد. خیلی از مردان و زنان میانسال و حتی افراد جوان از سنگ کلیه رنج میبرند . داروهایی نظیر تامسولوسین، آمینوفیلین،رواتینکس قطعا عوارض جبران ناپذیری دارند .

میوه ی کرن بری تاثیر چشمگیری در کاهش سایز سنگ های اگزالاتی و سیتراتی دارد و به دفع و شکستن سنگ های زیر شش میلیمتر کمک فزاینده ای میکند .
پیشنهادی و تا مرز درمان بیماری با شما خواهد بود از خواص مهم دیگر این دمنوش میتوان به درمان بی اختیاری ادراری,درمان عفونت های کلیه و مجاری ادراری وتخلیه کامل مثانه در آقایان دارای مشکل پروستات اشاره نمود

By شرکت ناسار - تجارت با عراق

دکتر حبیب کشاورز عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان - گروه زبان و ادبیات عربی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *