درد دل کردنتنها

احساس تنهایی نشانه بیماری آلزایمر است

ایسنا/ نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد احساس تنهایی می‌تواند نشانه اولیه بیماری آلزایمر باشد.
در این مطالعه آمده‌است در افراد مسن سالمی که سطح قابل توجهی از آمیلوئید وجود دارد، احساس تنهایی بیشتر از افرادی است که میزان این پروتئین در آنان پایین است.
آمیلوئید نوعی پروتئین است که با بیماری آلزایمر ارتباط دارد. پزشکان انگلیسی معتقدند احساس تنهایی می‌تواند نشانه هشدار دهنده‌ای نسبت به احتمال بروز این بیماری باشد.
در این بررسی پزشکان انگلیسی دریافتند: در افرادی که سطح بالایی از این پروتئین وجود دارد ۷.۵ برابر بیشتر احتمال می‌رود دچار احساس تنهایی شوند.
محققان در این مطالعه به بررسی ۴۳ زن و ۳۶ مرد حدودا ۷۶ ساله پرداختند که هیچ نشانه‌ای از بیماری آلزایمر در آنان وجود نداشت. با استفاده از تست‌های روان‌شناختی محققان به ارزیابی سطح احساس تنهایی در هر یک از این افراد پرداختند. علاوه بر این با کمک‌ اسکن‌های مغزی مقدار پروتئین آمیلوئید مغز آنان بررسی شد.
این تیم تحقیقاتی دریافتند: افراد مسنی که با وجود بودن در کنار دوستان و اعضای خانواده احساس تنهایی دارند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر هستند.

بیماری آلزایمر (به انگلیسی: Alzheimer’s disease) که به اختصار آلزایمر خوانده می‌شود، یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که بتدریج توانایی‌های ذهنی بیمار تحلیل می‌رود. بارزترین نوع از انواع مختلف زوال عقل اختلال حافظه‌است. اختلال حافظه معمولاً بتدریج ایجاد شده و پیشرفت می‌کند. در ابتدا اختلال حافظه به وقایع و آموخته‌های اخیر محدود می‌شود ولی بتدریج خاطرات قدیمی هم آسیب می‌بینند. بیمار پاسخ سئوالی را که چند لحظه قبل پرسیده‌است فراموش می‌کند و مجدداً همان سؤال را می‌پرسد. بیمار وسایلش را گم می‌کند و نمی‌داند کجا گذاشته‌است. در خرید و پرداخت پول دچار مشکل می‌شود و نمی‌تواند حساب دارائیش را نگه دارد. بتدریج در شناخت دوستان و آشنایان و نام بردن اسامی آنها نیز مشکل ایجاد می‌شود. کم‌کم مشکل مسیر یابی پیدا شده و اگر تنها از منزل بیرون برود ممکن است گم شود. در موارد شدیدتر حتی در تشخیص اتاق خواب، آشپزخانه، دستشویی و حمام در منزل خودش هم مشکل پیدا می‌کند. بروز اختلال در حافظه و روند تفکر سبب آسیب عملکردهای اجتماعی و شخصی بیمار شده و در نتیجه ممکن است سبب افسردگی، عصبانیت و پرخاشگری بیمار شود.

یکی از مشکلات زوال عقل بروز توهم و هذیان است. مثلاً بیمار فکر کند همسرش به وی خیانت کرده‌است و یا همسایگان و پرستارش قصد آسیب رساندن و توطئه علیه وی را دارند. بیمار ممکن است به فرزندانش بدبین شود. گاهی اوقات بیمار افرادی را مثلاً والدین فوت شده یا اقوام را که نیستند و حضور ندارند می‌بینند.

By شرکت ناسار - تجارت با عراق

دکتر حبیب کشاورز عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان - گروه زبان و ادبیات عربی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *