زن و شوهرشوهر - خانواده - ازدواج

 شوهرم می گوید عوض نشوی دوستت ندارم

خراسان/ دختری ۱۸ ساله ام. تازه ۲ ماه است که با پسر خاله ام که ۱۱ سال از من بزرگ تر است، عقد کرده ایم. وضع اقتصادی آن ها بهتر از ماست. در این مدت فهمیدم که خیلی خودخواه است و تمام زندگی اش مادرش است یعنی هرچه مادرش بگوید به حرفش می کند و اصلا به خواسته های من توجه نمی کند. با هم تفاهم نداریم و می گوید من به شرطی با تو ازدواج کردم که عوض بشوی و اگر عوض نشوی، دوستت ندارم. لطفا راهنمایی ام کنید. دیگر نمی کشم.

در ازدواج شما چند نکته به چشم می خورد که بهتر است ابتدا به آن پرداخته شود. اول اینکه در پیام خود نوشته اید که یک اختلاف سنی ۱۱ ساله بین شما وجود دارد. شما یک خانم نوجوان ۱۸ ساله هستید در حالی که ایشان یک مرد جوان ۲۹ ساله است، می‌تواند دنیای روحی و روانی شما دو نفر را از یکدیگر متمایز کند. دوم اینکه ایشان به لحاظ اقتصادی نسبت به شما در موقعیت بالاتری هستند. نکته دیگر این که ظاهرا به شرط این که شما تغییر کنید با هم ازدواج کرده‌اید! تمام این ها نکاتی است که قبل از ازدواج وجود داشته و متاسفانه دقت و توجه کافی انجام نگرفته است و باعث شده، در شرایط فعلی قرار گیرید. به هر حال، الان مهم این است که ازدواج کرده اید و باید به مشکلات پیش رو رسیدگی و آن ها را حل کنید.
وابستگی شوهر به مادرش
درباره این که می گویید شوهرتان تحت تاثیر حرف های مادرش است، لازم می دانم این نکته را بگویم. شوهر شما ۲۹ سال در دامن خانواده اش بوده است و نمی توان انتظار داشت که در زمان کوتاهی که عقد کرده، کل بنیان این وابستگی فرو ریزد و همه چیز ناگهان تغییر کند. به مقداری فرصت دهی در امر ازدواج و گذر زمان نیز فکر کنید. به هر حال کاری که بهتر است انجام دهید این است که علاوه بر قلبش، تدریجا اعتمادش را به خود جلب کنید به طوری که احساس کند اگر با شما مشورت نکند ضرر خواهد کرد. به این معنی که اگر می خواهید نظرش را که متاثر از حرف های مادرش است، تعدیل کنید تنها در صورتی مخالفت کنید که دلیل خوبی داشته باشید وگرنه اگر صرفا برای این که با حرفش مخالفت کنید چیزی بگویید، او فکر می کند از روی حسادت به خانواده‌اش این حرف ها را می زنید و بیشتر به شما بی اعتماد و حساس می شود و اگر حرف درستی هم بگویید، رد می کند. خلاصه این که اگر با درایت، منطق و دور از احساس برخورد کنید، می توانید اعتماد شوهر را به دست بیاورید و در نتیجه نبض زندگی مشترک آینده را به دست بگیرید.
تفاهم در زندگی
تفاهم زن و شوهر یعنی همدیگر را فهمیدن و درک کردن. برای رسیدن به این امر باید برخی عوامل را قبل از ازدواج بررسی کرد مانند تشابه در باورها و ایمان، تحصیلات، سن، ظاهر، وضعیت اقتصادی، فرهنگی خانواده ها و … اما تمام تفاهم زندگی مشترک در این موارد خلاصه نمی شود. سنجش این ها برای شروع کار درست است اما برای رسیدن به تفاهم در ادامه زندگی، کارهای خیلی بیشتری باید انجام داد. خواهر خوبم یادتان باشد خوشبختی گنجی نیست که ناگهان جایی پیدا شود خوشبختی بنایی است که با تلاش و درایت طرفین در ادامه زندگی ساخته می شود.
راه های ایجاد تفاهم در زندگی
* در هنگام گفت و گوی همسر با نهایت دقت به حرف هایش گوش کنید.
* با مطالعه در حالات و روحیات همسر خود، فهرستی از علایق وی به دست بیاورید و نسبت به انجام آن متعهد شوید.
* از مقایسه او با دیگران جدا خودداری کنید.
* با زبان ملایم ونرم و برخوردار از احترام با همسر تان صحبت کنید.
* درباره اختلاف ها و سوء تفاهم ها به گرمی و بدون اهانت با یکدیگر مذاکره کنید.

دوست عزیز! امیدوارم با عمل به توصیه های مشاور محترم روزهای بهتری را پیش رو داشته باشید. باور تغییر دادن دیگران، باوری غیرمنطقی است که متأسفانه در بسیاری از ازدواج ها زمینه ساز آسیب ها و مشکلات جدی می شود که ظاهرا همسر شما نیز بر پایه آن، از شما انتظار تغییر دارند، این که شما در مجموع با جایگزین کردن ویژگی های مثبت در شخصیت تان، همواره مسیر تغییری رو به رشد و بالنده داشته باشید، بسیار خوب است؛ اما این که همسرتان را به این نقطه برسانید که وی شما را همان گونه که هستید، دوست بدارد بسیار مهم است، در واقع ایشان شما را بر اساس همان شخصیتی که دارید، انتخاب کرده اند و اگر قصد تغییر دادن شما را دارند از ابتدا باید به سراغ شخصی با همان ویژگی ها می رفتند. در مجموع برای تغییر هر چیزی باید آن تغییر را از خودمان آغاز کنیم. این که شما خود را همین گونه که هستید قابل احترام و دوست داشتنی بدانید و عزت نفس تان را هم حفظ کنید، عامل مهمی است که می تواند در این مسیر تأثیرگذار باشد. امیدواریم توصیه های مشاور به شما کمک کند.

By شرکت ناسار - تجارت با عراق

دکتر حبیب کشاورز عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان - گروه زبان و ادبیات عربی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *