تشخیص پارکینسون با معاینه ساده چشم
دانشمندان علوم پزشکی پروژه بی سابقه ای را دنبال می کنند که طی آن پیش از آنکه لطمات جدی به مغز وارد شود، می توان پارکینسون را از روی چشم تشخیص داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان از مدتها پیش در تلاش بوده اند تا از روشهای مؤثری برای تشخیص اولیه و به موقع پارکینسون استفاده کنند. آنها معتقدند چنین تشخیص هایی به نجات مغز کمک زیادی می کند. به همین دلیل آزمایشهای تشخیصی نظیر آزمایش خون و استفاده از حسگرهای زیستی به عنوان ابزار کاربردی در نظر گرفته می شوند.
اما حالا روش ساده تر و البته ارزان قیمت تری ارایه شده که روند تشخیص به موقع این بیماری مخرب مغزی را امکانپذیر می کند.
دانشمندان دانشگاه کالج لندن تحقیقاتی را بر روی موشهای صحرایی انجام داده و طی آن از نوعی تکنیک تصویربرداری موسوم به DARC استفاده کرده اند.
در این روش که فعلا در مرحله کلینیکی قرار دارد از رنگدانه فلئورسنت برای تشخیص و تصویرسازی دقیق سلولهای شبکیه چشم استفاده می شود.
بدین ترتیب دانشمندان می توانند با ضریب دقت بالایی سلولهای بیمار یا در حال مرگ در شبکیه چشم را شناسایی کنند.
دانشمندان از تغییراتی که در شبکیه چشم ایجاد می شود به عنوان شیوه ای جدید و امیدوارکننده برای شناسایی پارکینسون در مراحل اولیه استفاده می کنند.
یکی از این دانشمندان می گوید: تغییراتی که مشاهده می کنیم در قالب نقاط فلئورسنتی سفیدرنگی در ساختار شبکیه چشم دیده می شوند. تعداد این نقاط سفید نشانه میزان پیشرفت پارکینسون محسوب می شود.