درمان غلظت خون؛ خوردن آسپرین یا اهدای خون
الو دکتر/ دکتر مهیار منصوری اظهار کرد: در برخی مواقع غلظت خون به خاطر استعمال سیگار است و به دلیل کاهش اکسیژن خون، فرد دچار غلظت خون میشود.
وی با بیان اینکه افرادی که به بیماری قلبی و ریوی دچار هستند نیز ممکن است دچار غلظت خون شوند، ادامه داد: جاهایی که اکسیژن کم است، غلظت خون ایجاد میشود. البته برخی از غلظتهای خون، بیماریهای زمینهای سرطان هستند.
این فوق تخصص خون و سرطان بالغین افزود: «پلی سیتمی ورا» نوعی بیماری یا اختلال خونی است که در آن مغز و استخوان بیش از حد مورد نیاز گلبول قرمز میسازد و این مدل امکان دارد به سرطان خون تبدیل شود.
منصوری اضافه کرد: استعمال سیگار، زندگی در مناطق کوهستانی(ارتفاعات)، بیماریهای قلبی و عروقی منجر به ایجاد غلظت خون افراد میشود، اما این بیماریها زمینهساز سرطان نیستند.
این هماتولوژیست و آنکولوژیست گفت: چنانچه فردی دچار غلظت خون باشد باید علت غلظت خون را از یک فوق تخصص خون و سرطان جویا شود.
وی با بیان اینکه در بین برخی افراد باب شده که میگویند چنانچه غلظت خون دارید قرص آسپرین استفاده کنید یا خون اهدا کنید، بیان کرد: این تجویز از هر کسی برمیآید و استفاده دو مورد فوق تنها در حد یک مسکن ساده بوده و نیاز است افراد علت بیماری غلظت خون را با مراجعه به پزشک جویا شوند و چنانچه غلظت خون علتی زمینهای دارد، متناسب با تشخیص پزشک به درمان بپردازد.
—
علائم غلظت خون
در مورد علایم آن هم باید گفت که در بعضی از افراد علامتی مشاهده نمیشود، سایر مشکلات مانند ضعف و بیحالی، سردرد، سبکی سر، اختلالات بینایی و تنگی نفس، خارشهای پوستی به ویژه بعد از استحمام، قرمزی صورت و وریدهای برجسته چشمها، بزرگی کبد و طحال شایع است. زخم معده، دردهای استخوانی و در مراحل بعد نقرس و سنگ کلیوی میتواند بروز کند.
درمان عبارت است از درمان عامل زمینهای، پرهیز از سیگار و محیط آلوده، مصرف مایعات زیاد (مصرف حداقل روزی 8 لیوان مایعات)، فصدخون و درمانهای دارویی.
در فصد خون، خون گرفته شده از بیمار بلااستفاده است، هیچگاه سیاهی و تیره بودن خون دلیل بر غلظت آن نیست و طی انجام آزمایشات میتوان به این نتیجه رسید، چون خونی که از فرد گرفته میشود از ورید است و خون وریدی به دلیل کمبود اکسیژن اغلب تیره است.
حجامت سبب کاهش غلظت خون نمیشود
در مورد مقایسه حجامت و اهدای خون باید گفت که حجامت جهت کاهش غلظت خون نمیتواند جای اهدای خون را بگیرد، زیرا حجم خونی که در حجامت از بدن خارج میشود زیاد نیست و ما در این مورد نیاز به خارج کردن مقادیر بیشتری خون از بدن داریم.
استرس و تنشهای عصبی هم عامل بروز غلظت خون کاذب است، استرس و فشارهای روانی سبب افزایش ترشح آدرنالین و در نتیجه بروز انقباضات عروقی میشود، بدین ترتیب پلاسما به خارج عروق نشت کرده و نسبت به گلبول قرمز کاهش مییابد.
تعریق و اسهالهای شدید از علل دیگر برروی غلظت خون (پلی سیتمی) کاذب یا موقت است سن شیوع این عارضه بالای 40 سال بوده و در مردان شایعتر است.
غذاهای مفید برای رقیق شدن خون
آلبالو، آب لیموی ترش و موز سبب صاف شدن خون میشوند. به طور کلی میوهها و سبزیها به علت دارا بودن ویتامین C و فیبرهای محلول و نامحلول، یک عمل حفاظتی در مقابل افزایش غلظت خون و کاهش میزان فیبرینوژن (پروتئینی که تبدیل به لخته میشود) و افزایش فشار خون دارند.
افراد گیاهخوار خون رقیقتری دارند
به همین علت افرادی که گیاه خوارند، نه تنها احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را از خود دور کردهاند، بلکه دارای خون رقیقتر و فشار خون و فیبرینوژن پایینتری نسبت به افراد همسن و سال خون هستند.
برای کاهش لخته شدن خون از روغن جامد، روغن نارگیل، چربیهای حیوانی، گوشت قرمز، دل، قلوه، مغز، پیه گاو و گوسفند به مقدار خیلی کمتر مصرف کنید و به جای آن از لبنیات کم چرب، ماهی، سبزی و میوهی فراوان استفاده کنید.