پیشنهاد انتقال آب دریا به جنوب استان فارس
استاندار فارس گفت: شیرین کردن آب خلیج فارس و انتقال آن به شهرستان های جنوبی استان فارس، آبخیزداری و تکمیل سدهای نیمه تمام از پیشنهادهایی است که برای حل بحران آب در این استان به شورای عالی آب کشور ارائه شده است.
سید محمد علی افشانی چهارشنبه در جمع فعالان سیاسی، اجتماعی و اقتصادی شهرستان خنج در جنوب استان فارس، بحران آب را مشکل اصلی این استان دانست و گفت: بعد از ۲ ماه از حضورم در فارس متوجه شدم که ما در این استان نه با مشکل آب بلکه با بحران آب مواجه هستیم و بنابراین از معاون اول رئیس جمهوری برای سفر به فارس جهت بررسی این موضوع دعوت کردیم.
استاندار فارس ادامه داد: سفر ۲۹ تیرماه معاون اول رئیس جمهوری به فارس با مصوبات خوبی در این زمینه همراه بود که در این باره می توان به تصویب اجرای طرح آبیاری نوین در ۳۰ هزار هکتار از مزارع استان اشاره کرد.
وی اظهار کرد: در این سفر، مقرر شد که موضوع آب استان در شورای عالی آب کشور بررسی شود که این اتفاق در آینده نه چندان دور روی خواهد داد.
افشانی در ادامه پساب فاضلاب شهری را نیز پایدارترین و گران ترین آب دانست و گفت: هیچ پروژه ای اقتصادی تر از این نیست که فاضلاب برای مصارف صنعتی تصفیه شود.
خلیجفارس (شاخاب پارس یا دریای پارس)، (به انگلیسی: Persian Gulf، به فرانسه: Golfe Persique، به آلمانی: Persischer Golf، به ایتالیایی: Golfe Persico، به عربی: الخلیج الفارسی) (نامهای دیگر نظیر خلیج عربی قابل قبول نیست[۱]) نام آبراهی پراهمیت در آسیای غربی و منطقه خاورمیانه است که در امتداد دریای عمان و در میان ایران و شبهجزیره عربستان قرار دارد.
مساحت خلیجفارس ۲۳۷٬۴۷۳ کیلومتر مربع است،[۲] و پس از خلیج مکزیک و خلیج هادسون سومین خلیج بزرگ جهان بهشمار میآید. خلیجفارس از شرق از طریق تنگه هرمز و دریای عمان به اقیانوس هند و دریای عرب راه دارد، و از غرب به دلتای رودخانه اروندرود، که حاصل پیوند دو رودخانهٔ دجله و فرات و پیوستن رود کارون به آن است، ختم میشود.[۳]
کشورهای ایران، عمان، عراق، عربستان سعودی، کویت، امارات متحده عربی، قطر و بحرین در کناره خلیجفارس هستند. در این میان سواحل شمالی خلیجفارس تماماً در جغرافیای سیاسی ایران قرار دارند.[۴] به سبب وجود منابع سرشار نفت و گاز در خلیجفارس و سواحل آن، این آبراهه در سطح بینالمللی، منطقهای مهم و راهبردی بهشمار میآید.
نام تاریخی این خلیج، در زبانهای گوناگون، ترجمه عبارت خلیجفارس یا دریای پارس بودهاست. همچنین در تمام سازمانهای بینالمللی نام رسمی این خلیج، «خلیجفارس» است اما برخی از کشورهای عربی در دهههای اخیر آن را خلیج عربی یا به سادگی، خلیج مینامند.[۵] سازمان آبنگاری بینالمللی از نام خلیج ایران (خلیجفارس) برای این خلیج استفاده میکند.