معامله قرن به چه معناستمعامله قرن چیست ؟

معامله قرن چیست ؟

این عبارت را اخیرا در اخبار مربوط به فلسطین، اسرائیل و عرب ها زیاد می بینیم
معامله قرن به چه معناست؟
معامله قرن که در زبان عربی به آن صفقه القرن گفته می شود نام پیشنهاد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای پایان دادن به درگیری بین اسرائیل و فلسطین است. این معامله به دنبال سکونت دادن فلسطینی ها بیرون از سرزمین های اشغالی و از بین بردن حق بازگشت است.
که این معامله شامل انتقال مالکیت محله‌ها و نواحی نزدیک به قدس مانند “بیت حنینا”، “شعفاط”، “کفر عقب” و “راس خمیس” به تشکیلات خودگردان فلسطین می‌شود.
اسرائیل شهر قدس جدیدی را از طریق توسعه روستاها و تشکیل محله‌های جدید ساخته است که فلسطینی‌ها می‌توانند همان کار را کنند و قدس فلسطینی بسازند.

این طرح، پیشنهادی مبنی بر تشکیل کشور فلسطین در ابتدا در حدود نیمی از کرانه باختری، تمامی نوار غزه و برخی محله‌های قدس از جمله ” بیت حنینا”، “شعفاط” و اردوگاه آن، “راس خمیس” و “کفر عقب” مطرح می‌کند و در کنار آن، شهرک قدیمی و محله‌های اطراف آن همچون “سلوان”، “الشیخ جراح” و “جبل الزیتون” را برای اسرائیل باقی می‌گذارد.

ااز این رو ایده‌ای مطرح شد که بر اساس آن پایتخت فلسطین “ابودیس” باشد.

طرح مذکور شامل واگذاری محله‌ها، مناطق و روستاهای عربی به طرف فلسطینی و ایجاد کوریدوری برای فلسطینیان به سمت مسجدالاقصی و فراهم کردن یک راه‌حل انسانی برای آوارگان فلسطینی است.

بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه ای و عوامل و تحولات مختلف در خاورمیانه به طور کلی جزئی از طرحی است که این روزها تحت عنوان «معامله قرن» برای از بین بردن آرمان فلسطین در منطقه مطرح شده است.

کنار هم گذاشتن پازل‌های این طرح آمریکایی- صهیونیستی، پشت پرده بسیاری از تحولات و رویکردها طی سالهای اخیر در حاکمیت کشورهای مربوطه را نشان می دهد. طرحی که آمریکا برای تضمین امنیت رژیم صهیونیستی در منطقه دنبال می‌کند، با حمایت‌های بی‌دریغ عربستان سعودی، اردن و تعداد دیگری از رژیم های عربی حاشیه خلیح فارس دنبال می‌شود. این کشورها پیش از این برای امتیازهای قابل توجهی که در موضوع فلسطین تقدیم دشمن می‌کردند، دستاوردهای حداقلی نظیر ادامه روند سازش و پیشبرد مذاکرات را مطالبه می‌کردند، اما این روزها تنها برای جلب رضایت آمریکا و رژیم صهیونیستی در روند عادی سازی روابط با تل‌آویو، حاضرند حتی شهر راهبردی قدس را قربانی کنند.

مهدی بیات کیست

By شرکت ناسار - تجارت با عراق

دکتر حبیب کشاورز عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان - گروه زبان و ادبیات عربی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *