تفت دادن تخم آفتاب گردانتخمه

بو دادن تخمه آفتاب گردان

یکی از آجیلهای پر طرفدار در فارسیان شورک ( تخمه شور) است . شورک تازه که گرم هم باشد بسیار خوش بو و خوش طعم است . طوری که دست بردن به آن باعث جذب انسان شده و تا تمام نشده ، نمی توان دست از آن برداشت .

همچنین بخوانید : بو دادن تخمه خربزه

روش پخت شورک بسیار آسان است و هر کسی می تواند آن را در منزل انجام دهد .

مواد تهیه شورک :

۱٫      تخمه آفتابگردان به مقدار دلخواه ( برای هر نفر تقریبا یک مشت کافیست. )

۲٫      آب شور غلیظ ( برای سه مشت تخمه تقریبا نصف لیوان )

ابتدا مقداری تخمه آفتاب گردان را در ماهی تابه می ریزید و روی اجاق می گذارید . شعله ی گاز را متوسط قرار می دهید و شروع به هم زدن می کنید تا تخمه ها نسوزند .

پس از چند دقیقه ای که تخمه ها خوب خشک شدند . شروع به ترکیدن می نمایند و به هوا پرتاب می شوند .

زمانی که چندین بار این اتفاق افتاد ( ترکیدن تخمه ها ) آب شوری که تهیه دیده بودید را روی تخمه ها ریخته و دوباره به هم می زنید تا اولا تخمه ها به هم نچسبند و ثانیا آب و نمک به همه ی تخمه ها آغشته شود .

هم زدن تخمه ها را ادامه می دهید تا آب خشک شود ، پس از مدتی دوباره تخمه ها شروع به ترکیدن می نمایند . در این لحظه شعله را قدری پایین می آورید و هم زدن را ادامه می دهید . هر چند لحظه دو ، سه تخمه را برداشته و امتحان می کنید که پخته یا نه ، اگر به راحتی پوست تخمه ها از مغز جا شود ، شورک آماده شده است و باید آن را از روی شعله برداشت .

تذکر : اگر شورک را دیر از روی شعله بردارید ، تلخ مزه شده و مغز تخمه ها سیاه تیره می شود که قابل خوردن نیست .

شورک در روزهای سرد بیشتر می چسبد و یکی از تنقلات سرگرم کننده ی اکثر جوانان می باشد .

امیدوارم بتوانید خودتان در منزل شورک را درست کنید و از آن لذت ببرید .
بو دادن تخمه آفتاب گردان
مرکز بازاریابی در عراق

منبع: فارسیان

By شرکت ناسار - تجارت با عراق

دکتر حبیب کشاورز عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان - گروه زبان و ادبیات عربی

One thought on “بو دادن تخمه آفتاب گردان”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *