اولویت داشتن مهارت های زبانی نسبت به دروس تخصصی رشته ادبیات عربیاولویت داشتن مهارت های زبانی نسبت به دروس تخصصی رشته ادبیات عربی

بازار کار رشته زبان و ادبیات عربی

 

رشته ی زبان و ادبیات عربی در کشور اسلامی ایران طرفداران پرو پا قرصی دارد و برخی کنکوری های انسانی این رشته را جز اولویت های خود در انتخاب رشته کنکور قرار می دهند. ما در این مقاله قصد داریم که شما را با این رشته محبوب ایرانیان اشنا نماییم . متقاضیان تحصیل در این رشته می توانند پس از قبولی در این رشته در یکی از این گرایش دبیری ، مترجمی ، زبان و ادبیات عربی ادامه تحصیل دهند.

اهمیت زبان عربی در کشورمان ایران برای کسی پوشیده نیست در واقع این زبان عربی است که فهم سخنان کتاب خداوند را برای مردم آسانتر می نماید و این دلیل بزرگی برای ارج نهادن این زبان در کشور ماست و در راستای رواج این علم وهمچنین تربیت افرادی که پژوهشگر این علم باشند ، رشته ی زبان و ادبیات عرب در دانشکده های علوم انسانی در حال تدریس به علاقه مندان می باشد.

برخی از افراد تصوری که از رشته ی عربی دارند همان دروس ارائه شده در دوران دبیرستان است و گمان می کنند که واحدهای درسی این رشته در دانشگاه هم به این صورت است در حالی که اینگونه نیست و یک دانشجوی زبان و ادبیات عربی با تاريخ‌ ادبيات‌ عرب‌، فن‌ ترجمه‌ از عربی به‌ فارسی و بالعكس‌، متون‌ مختلف‌ نظم‌ و نثر دوره‌های مختلف‌، علوم‌ بلاغی و عروض‌ و قافيه‌ درزبان‌ و ادبيات‌ عرب‌ آشنا شده و به طور تخصصی این زبان را می آموزد در حالی که در دوران دبیرستان یک نگاه کلی آن هم تنها به صرف و نحو قواعد شده است.
دانشجویان این رشته در 4 سال و 8 ترم تحصیلی 135 واحد درسی به صورت عملی و نظری را می گذرانند .برخی از دروس تخصصی رشته ی زبان و ادبیات عربی شامل : آزمايشگاه‌، صرف‌ ، نحو، ترجمه‌ و تجويد قرآن‌ كريم‌، روش‌ تحقيق‌ و مأخذشناسيی، مكالمه‌ ، تمرين‌ صرف‌ و نحو، متون‌ حديث‌، ادب‌ متعهد اهل‌بيت‌، روزنامه ها و مجلات‌ عربی، ادب‌ سياسی در دوره‌ اسلام‌، قرائت‌ متون‌ عرفانی ، ادبيات‌ تطبيقی، فن‌ ترجمه‌، انشاء ، علوم‌ بلاغی ، زبان‌ خارجی تخصصی ، متون‌ نهج‌البلاغه‌، ترجمه از عربی به‌ فارسی و بالعكس‌، عروض‌ و قافيه‌، فقه‌اللغه‌، قرائت‌ متون‌ تفسيری قرآن‌ كريم‌ ، نامه‌نگاری و خلاصه‌نوسی، نقد ادبی، متون‌ نظم‌ و نثر از سقوط‌ بغداد تا عصر حاضر، تاريخ‌ ادبيات‌ از سقوط‌ بغداد تا عصر حاضر، متون‌ نظم‌ و نثر دوره‌ عباسی اول‌ ، تاريخ‌ ادبيات‌ دوره‌ عباسی اول‌ ، متون‌ نظر و نثر دوره عباسی دوم‌ ، تاريخ‌ ادبيات‌ دوره‌ عباسی دوم‌، متون‌ نظم‌ و نثر دوره‌ اندلس‌، متون‌ نظم‌ و نثر دوره‌ معاصر ، تاريخ‌ و ادبيات‌ دوره‌ معاصر ، متون‌ نظم‌ و نثر عربی در ايران‌ از آغاز تا سقوط‌ بغداد، متون‌ نظم‌ و نثر عربی در ايران‌ از سقوط‌ بغداد تا دوره‌ معاصر، تاريخ‌ ادبيات‌ از دوره‌ جاهلي‌ تا پايان‌ دوره‌ اموی ، متون‌ نظم‌ و نثر از جاهلی تا پايان‌ دوره‌ اموی می باشد.
آینده شغلی رشته زبان و ادبیات عربی

رشته ی عربی از آن دست رشته هایی است که بیشتر از میزانی که در جامعه بایستی بازارکار برایش فراهم باشد به توانایی ها و قابلیت های فارغ التحصیلان آن بستگی دارد یعنی میزان تسلط بر زبان عربی می تواند در روند یافتن شغل مناسب و دلخواه بسیار تاثیرگزار باشد. دانشجویان این رشته پس از اتمام تحصیلات خود می توانند در آزمون های اداره فنی قوه قضائیه شرکت نموده و در صورتی که پذیرفته شوند به عنوان مترجم رسمی دادگستری دارلترجمه تاسیس نمایند البته تنها در هر سال به تعداد محدودی مجوز داده می شود. یکی دیگر از فعالیت هایی که بسیار مورد توجه فارغ التحصیلان زبان عربی است ترجمه متون عربی می باشد ، در صورتی که میزان تسلط بر این زبان بالا باشد می توانند در این کار موفقیت کسب نمایند. برخی از فعالیت هایی که فارغ التحصیلان رشته ی زبان عربی می توانند انجام بدهند را برایتان عنوان می کنیم

آموزش و پرورش : اشتغال در آموزش و پرورش به عنوان دبی عربی و قران رایج ترین فعالیت پس از اتمام تحصیلات می باشد.
تدریس در موسسات و آموزشگاه ها : فارغ التحصیلان می توانند با تقویت مکالمه و قواعد عربی به مربی گری و تدریس در آموزشگاه های ازاد و دولتی مشغول به کار شوند.
مترجمی: همچنین فارغ التحصیلان کوشای زبان عربی می توانند در سفارت خانه های کشور های عربی ، وزارت خانه های کشور و مترجم در سازمان حج و زیارت مشغول به کار شوند.
محقق و مترجم : فعالیت فارغ التحصیلان رشته ی زبان عربی در نشریه ها ، دفتر روزنامه ها، مجلات و موسسات فرهنگی و پژوهشی امروزه افزایش یافته است.
ترجمه متون و کتاب های عربی : در کشور ما به افرادی که به زبان عربی تسلط دارند برای کار در ترجمه متون و کتاب های عربی کاملا احساس می شود.
تدریس در دانشگاه : با تحصیل در مقاطع بالاتر مانند دکتری فارغ التحصیلان می توانند وارد کادر آموزشی دانشگاه ها شده و فعالیت نمایند.

منبع:
سایت سبز تدریس

By شرکت ناسار - تجارت با عراق

دکتر حبیب کشاورز عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان - گروه زبان و ادبیات عربی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *