تغییر رفتار پس از تولد فرزند خانواده

تغییر رفتار پس از تولد فرزند

همسرم با تولد فرزندم تغییر کرده است

خراسان/ مردی ۲۹ساله هستم و یک پسر۵ ماهه دارم. از وقتی بچه دارشدیم همسرم به زندگی کمتر رسیدگی می کند و مدام با گوشی اش توی شبکه های اجتماعی است، به نصیحت هایم گوش نمی دهد. دائم جر و بحث داریم. لطفاً کمک کنید.
مخاطب محترم! زندگی زناشویی با ورود بچه به زندگی، وارد مرحله جدیدی شده و به تبع آن، با چالش های تازه ای روبرو می شود. دلیل این چالش ها نیز به وجود آمدن نقش های جدیدی است به نام مادری و پدری. در واقع با به دنیا آمدن فرزندتان، هر یک از شما دو نقش دارید: شما نقش همسری و پدری و خانمتان نقش همسری و مادری. در این مرحله هماهنگ نشدن هر یک از زوجین با نقش جدید خود، مشکلاتی را در پی خواهد داشت که به انحای مختلف نمود پیدا می کند. لازم است کمی درباره ریشه بروز مشکلات صحبت کنیم تا به راه حل سوال شما نزدیکتر شویم.
ریشه مشکلات در نشناختن وظایف
گاهی تعریف ما از تلفیق این دو نقش جدید، کاملاً با هم متفاوت است، لذا بهتر است زوجین بعد یا ترجیحاً قبل از به دنیا آمدن فرزندشان بنشینند و درباره مسئولیت های این دو نقش و کارهایی که به همراه دارد و تقسیم مسئولیت ها، با هم صحبت کنند.
قبل از تولد فرزند، رابطه بین زوج یک رابطه دو نفره است، اما بعد از تولد فرزند رابطه به یک باره سه نفره می شود و تصمیمات متعددی را پوشش می دهد. اگر زوجین در این مرحله درباره انتظارات و وظایف شان با هم صحبت نکنند، مشکلات شان شروع خواهد شد.
بحران تولد فرزند برای پدر
به دنیا آمدن فرزند به علت تغییرات فراوانی که در زندگی خانوادگی-اجتماعی به وجود می آورد، پیش از هر چیزی می تواند منشاء ترس در پدر باشد. عضو جدید خانواده به علت ناتوانی، مسئولیت ها و مراقبت های ویژه ای را می طلبد که مشکلات جدیدی را به وظایف والدین می افزاید. طبیعی است نگهداری فرزند (به خصوص فرزند اول) وقت زیادی را از مادر بی تجربه می گیرد، در نتیجه فرصت چندانی برای رسیدگی به شوهر و کارهای خانه نخواهد داشت.
زن، بیشتر وقت خود را وقف فرزند و اجرای نقش مادری می کند و در صورتی که نتواند در زمان های باقی مانده، نقش همسری خود را به خوبی ایفا کند، به تدریج مرد احساس طرد شدگی و عدم امنیت خواهد کرد. به طوری که در این پیامک مشخص است، شما برای تغییر رویه همسرتان، این احساس خود را به شیوه های نامناسب مانند نصیحت، انتقاد و غرغر کردن بیان می کنید؛ اما این روش نه تنها نتیجه بخش نیست بلکه به جر و بحث منجر خواهد شد.
لازم است بدانید تداوم این رفتارها از جانب شما، باعث می شود همسرتان برای فرار از زیر فشارهای شما شروع به کم کاری کند و این کم کاری می تواند با سرگرم کردن خود با بچه، دنیای مجازی، رفتن به مهمانی های غیر ضروری و رسیدگی نکردن به خانه نمود پیدا کند.
برخی مردها، گرفتاری های متعدد همسر خود را در انجام مسئولیت ها و وظایف داخل و بیرون از خانه نادیده می گیرند و انتظار دارند همه چیز درست مثل گذشته سر جای خودش باشد، از مسائل ظاهری، پخت و پز و نظافت منزل گرفته، تا محبت و آرامش گذشته که این امر حقیقتاً امکان پذیر نیست.
شبکه های اجتماعی جایگزین رابطه با همسر
متاسفانه هم اکنون شبکه های اجتماعی فضای خالی بین زوجین را پر کرده است و زن و شوهر به جای صحبت کردن با یکدیگر و بیان احساسات و خواسته هایشان، با سرگرم کردن خودشان در شبکه های اجتماعی و دنیای مجازی، ناخواسته فاصله بین خود را زیاد می کنند. در واقع سرگرم بودن بیش از سه ساعت در اینترنت و شبکه های مجازی، نشان دهنده اعتیاد فرد به دنیای مجازی است و آثار سوئی برای زندگی مشترک در پی خواهد داشت.
در پایان به شما توصیه می کنم برای فاصله گرفتن همسرتان از شبکه های اجتماعی، ریشه های بروز این مشکل را شناسایی کنید. در صورتی که شما بتوانید ارتباط خوبی با وی برقرار کنید، قطعاً او نیز وقت بیشتری برای شما صرف می کند و به مرور این مشکل رفع خواهد شد.

By شرکت ناسار - تجارت با عراق

دکتر حبیب کشاورز عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان - گروه زبان و ادبیات عربی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *