سومین دوره “تربیت استاد مکالمه عربی” مرکز زبان حوزه های علمیه

به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ سومین دوره کوتاه مدت تربیت استاد مکالمه عربی مرکز زبان حوزه های علمیه در تهران برگزار می شود.

مدیر برنامه ریزی آموزشی مرکز زبان حوزه های علمیه با اعلام این خبر افزود: این دوره که از فردا شنبه ۱۸ دی ۱۳۹۵ و با محوریت «مدرسه علمیه امام خمینی(ره)» واقع در منطقه ازگل تهران آغاز خواهد گردید، با هدف “تأمین کادر آموزشی زبان عربی نوین” برای مدارس علمیه استان تهران برپا می شود.

«آقای محسن کیادربندسری» برنامه های این دوره را به نحو زیر اعلام کرد:

شنبه ۱۸ دی ۱۳۹۵ : مراسم افتتاحیه با سخنرانی «حجت الاسلام والمسلمین حسینی عارف» مدیر مرکز زبان حوزه های علمیه ــ کلاس روش های آموزش زبان دوم (استاد کولیوند).

یکشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۵ : کلاس آشنایی با متون آموزش مکالمه عربی (دکتر مسعود فکری).

دوشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۵ : کلاس روش های آموزش مکالمه عربی (دکتر مسعود فکری).

سه شنبه ۲۱ دی ۱۳۹۵ : کلاس آشنایی با شیوه تدریس متون مرکز زبان حوزه های علمیه (استاد محمدتقی رحیمی).

چهارشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۵ : کلاس شیوه های آموزش از طریق لابراتوار زبان و ندوات (استاد محمدتقی رحیمی).

پنج شنبه ۲۳ دی ۱۳۹۵ : کارگاه های تدریس عملی و نقد (استادان رحیمی و کولیوند).

شنبه ۲۵ دی ۱۳۹۵ : کلاس قرائت نصوص (دکتر منصوری).

یکشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۵ : کلاس قرائت نصوص (دکتر منصوری) ــ کلاس نگارش متون (دکتر منصوری).

دوشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۵ : کارگاه نگارش متون عربی (دکتر منصوری).

سه شنبه ۲۸ دی ۱۳۹۵ : کلاس اصطلاحات معاصر (استاد دارابی).

چهارشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۵ : امتحانات پایان دوره.

همچنین مراسم اختتامیه این دوره با حضور شخصیت های حوزوی و مدیران مدارس تهران، در پایان دوره برگزار خواهد گردید.

شایان ذکر است برگزاری این دوره به محوریت مدرسه علمیه امام خمینی(ره) تهران، در راستای “ایجاد قطب های زبان آموزی در کشور” است که از جمله برنامه های چشم انداز ده ساله مرکز زبان حوزه های علمیه به شمار می رود.

کلاس های مکالمه عربی در تهران


زبان عربی در ایران پیشینه‌ای کهن در ادبیات و دستور زبان داشته/ دارد و آغاز آن همپایه رشد و گسترش رسمیِ زبان فارسی دری بوده است. عربی همچنین از زبان‌های گویشور در ایران است. اصل شانزدهم قانون اساسی ایران نیز به بایستگی آموزش زبان عربی پس از دورهٔ ابتدایی تا پایان دورهٔ متوسطه در همهٔ رشته‌های تحصیلی نظری اشاره دارد.[۱] جز این موارد، زبان عربی در ایران برای زبان فارسی نیز مهم است؛ بنا به دیدگاه داریوش آشوری، «فارسی و عربی چه به عنوانِ دو زبانِ همسایه چه به عنوانِ دو زبان در قلمروِ یک فرهنگِ دینی می‌بایست با یکدیگر رابطه و داد-و-ستد داشته باشند، چنان‌که داشته‌اند، و می‌بایست بسیاری از واژه‌ها را از یکدیگر بگیرند، چنان‌که گرفته‌اند.»[۲] همچنین زبان عربی در ایران می‌تواند بخشی از پیوستگی‌های فرهنگی ایران و کشورهای عربی باشد.
آموزش زبان عربی در ایران
شیوهٔ آموزش رسمی زبان عربی، همواره بحث‌برانگیز بوده است. چندگانگی میان آموزش زبان نوین استاندارد عربی، زبان کلاسیک عربی (قرآنی) و گویش‌های عربی در ایران هست. از آنجا که برنامه و سیاست رسمی از آموزش عربی در ایران، یادگیری و آشنایی با متون دینی اسلامی است، گرایش‌ها به زبان کلاسیک عربی (قرآنی) بیشتر است و زبان نوین استاندارد عربی در مدرسه‌ها آموزش داده نمی‌شود، حال اینکه این زبان، کاربرد رسمی در کشورهای عربی دارد.[۵] زبان نوین استاندارد عربی یاگویش‌های پرکاربرد عربی در ایران، از سوی آموزشگاه‌های خصوصی یا دیگر نهادهای فرهنگی وابسته به کشورهای عربی در ایران، آموزش داده می‌شود. 

By شرکت ناسار - تجارت با عراق

دکتر حبیب کشاورز عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان - گروه زبان و ادبیات عربی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *