دریافت کارت شرکت در آزمون ورودي دوره دکتري (نيمه متمرکز)۱۳۹۶کنکور دکتری

دانلود سؤالات و کلید آزمون دکتری عربی سال 97

برای دانلود سوالات تخصصی اینجا کلیک کنید

برای دانلود کلید تخصصی اینجا کلیک کنید
برای دانلود سوالات عمومی و استعداد سنجی اینجا کلیک کنید
برای دانلود کلید عمومی اینجا کلیک کنید

 

منابع آزمون دکتری رشته مطالعات ترجمه عربی

مصاحبه با رتبه برتر آزمون دکتری ۹۵زبان و ادبیات عرب


معرفی رشته زبان و ادبیات عرب – مقطع دکتری (Ph.D)

زبان و ادبیات عرب در همه سطوح خود نخستین کلید فهم صوم قرآنی و معارف اسلامی و ابزار اسامی تحقیق و تتبع در متوتن ادبیات و عرب و ادبیات فارسی محسوب میگردد اگرچه بخش عظیمی از متون ادبیات عربی و فارسی نیز ارزنده ترین آثار معارف اسلامی بشمار میرود.
زبان و ادبیات عربی از زمان ظهور اسلام تا به امروز نظر دانشمندان و اساتید مسلمانان ایرانی را به خود معطوف داشته و موجب پدید آمدن آثار و تالیفات نفیس و جاودی گردیده است بعبارت دیگر آنها زبانی است که آموزش و تتبع و تحقیق آن دارای امکانات وسیعی درکشور ایرانی بوده و میتوانند در همه سطوح به نحو شایسته ای تدریس و مطالعه شود. با توجه به نکات مذکور و نیاز مبرم و حیاتی دانشگاههای کشور به اعضاء هیات علمی در زبان عربی و احتیاج موسسات وزارتخانه های متعدد از قبیل وزات علوم، وزارت فرهنگ و آموزش و پرورش و وزارت امور خارجه و وزارت ارشاد اسلامی به مدرسان و محققان و مترجمان برجسته گشایش دوره دکتری زبان و ادبیات و ادبیات عربی از اهم واجبات تلقی می گردید.
طول دوره تحصیل

طول دوره دکتری زبان و ادبیات عرب دو سال است انتخاب و دفاع از رساله مطابق مقررات آموزشی مصوب شورایعالی برنامه ریزی خواهد بود هر یک از دروس دوره دکتری علاوه بسر تدریس مواد درسی، دارای یک مقاله تحصیلی به زبان فارسی و عربی خواهد بود که آنرا استاد هر در س به تناسب موضوع معین خواهد نمود و تعداد صفحات این مقاله با نظر و توافق استاد و دانشجو خواهد بود
ورود به دکتری زبان و ادبیات عربی فقط از طریق امتحان کتبی و مصاحبه های لازم و مطابق مقررات مصوب شورایعالی انقلاب فرهنگی خواهد بود و کسانی که دارای مدرک کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی یا مدرک کارشناسی ارشد در یکی از رشته های دانشکده الهیات باشند میتوانند در امتحان ورودی این دوره شرکت نمایند.
تعداد واحدها

دروس دوره دکتری رشته زبان و ادبیات عربی غیر از رساله در دو شاخه ادب سنتی و ادب معاصر عربی در 28 واحد به صورت دروس اصلی واختیاری به نحوی که در جدول دروس متمرکز است عرضه میشود. انتخاب 24 واحد برای هر یک از دو شاخه الزامی بوده و برگزیدن 4 واحد از میان 8 واحد برای هریک از دو شاخه اختیاری میباشد.

چارت درسی زیر صرفا جنبه پیشنهادی دارد. انتخاب واحد باید با نظر و تائید استاد راهنما صورت گیرد. در غیر این صورت هیچ مسوولیتی متوجه مسوولیت سایت دانشگاه نخواهد بود

برنامه درسی مقطع دکتری پی اچ دی رشته زبان و ادبیات عرب

خير کد درس نام درس (اختياري) نوع
ترم 1
1 61261016 متون نظم ونثردوره جاهلی واموی خير اصلي
2 61261038 متون علمی – منطق عرفان کلام خير اصلي
3 61261049 متون نظم ونثرعباسی ودوره فترت خير اصلي
4 61261050 تحقیق درمباحث بیان وعروض عالی خير اصلي
5 61261094 بررسی متون ادبی وتاریخی به زبان انگلیسی یایکی خير اصلي
6 61261118 متون نظم ونثرمعاصر خير اصلي

By شرکت ناسار - تجارت با عراق

دکتر حبیب کشاورز عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان - گروه زبان و ادبیات عربی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *