زوجهایی که عکسهای کمتری به اشتراک میگذارند شادترند
باشگاه خبرنگاران/ تحقیقات نشان میدهد همسرانی که عکسهای بیشتری از خود در شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارند افسردهتر هستند.
تحقیقی که محققان دانمارکی روی تعدادی از مردان انجام دادهاند نشان میدهد زوجهایی که تصاویر بیشتری از خود در شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارند دچار مشکلات و اختلالات رفتاری و روانی هستند. نکته مهم در این تحقیق این است که خود این زوجها از این موضوع اطلاع ندارند و ناآگاهانه به این کار ادامه داده و به افسردگی بیشتر خود دامن میزنند.
نکته جالبتر این تحقیق این است که هر چه عکسی که به اشتراک گذاشته میشود بیشتر روتوش شده باشد شدت افسردگی را در زوجها نشان میدهد.این مسئله در مورد زنها نیز صدق میکند. اما عکس این قضیه نیز وجود دارد؛ دوری از شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک و اینستاگرام، زندگی مشترک زوجها را شادتر و بانشاطتر میکند.
—
شبکه اجتماعی ساختاری اجتماعی است که از گرههایی (عموماً فردی یا سازمانی) تشکیل شدهاست که توسط یک یا چند نوع خاص از وابستگی مانند ایدهها و تبادلات مالی، دوستان، خویشاوندان، لینکهای وب، و سرایت بیماریها (اپیدمولوژی) به هم وصل هستند.
تحلیل شبکههای اجتماعی روابط اجتماعی را با اصطلاحات رأس و یال مینگرد. به بیان دیگر، در سادهترین شکل، یک شبکه اجتماعی نگاشتی از تمام یالهای مربوط، میان رأسهای مورد مطالعهاست. رأسها بازیگران فردی درون شبکهها و یالها روابط میان این بازیگران هستند. انواع زیادی از یالها میتواند میان رأسها وجود داشته باشد.
نتایج تحقیقات مختلف بیانگر آن است که میتوان از ظرفیت شبکههای اجتماعی در بسیاری از سطوح فردی و اجتماعی به منظور شناسایی مسائل و تعیین راه حل آنها، برقراری روابط اجتماعی، اداره امور تشکیلاتی، سیاستگذاری عمومی و رهنمونسازی افراد در مسیر دستیابی به اهداف استفاده نمود.