راههای مقابله با کمرویی کودکان
بیست ستون/ کودک کمرو و خجالتی دارای صفات فردی است که به دلیل ترسو بودن، احتیاط کاری و عدم اطمینان، نزدیک شدن به او مشکل است. کودک خجالتی با ترس و بی اعتمادی در رفتارش ملاحظه کار است. وقتی کودک در زندگی خانوادگی اش تکیه گاه مطمئنی نداشته باشد کمبودی در زندگی اش احساس می کند و باعث کمرویی و فرار کردن او از دیگران شود. هیچ گاه نباید کودکتان را با فرزندان دیگر مقایسه کنید و رفتار و کردارش را تایید نکنید. مثلا هیچ گاه نگویید آفرین چه دختر ساکتی. باید با فرزند خود در کمال دقت و ظرافت رفتار کنید زیرا کم رویی و یا اعتماد به نفس در خانواده شکل می گیرد. در این مطلب راهکارهایی برای تربیت و برخورد با کودک کمرو بیان می شود.
مسئولیت پذیری را در کودک تان تقویت کنید
کودک تان را تشویق کنید و به او یاد دهید که مسئول کارهای خودشان باشند و حتی در برابر اطرافیان هم مسئول باشد . کمک کردن به افراد سالمند ، کمک کردن به خواهران و برادران ، کمک به کارهای خانه و کمک به شما در زمان ناراحتی را جز وظایف کودک کمرویتان قرار دهید .
خود را نگران کودک کمرویتان نشان ندهید
ترس و نگرانی خود را درباره فرزندتان به او نشان ندهید ، زیرا این ترس به او منتقل می شود . به او کمک کنید در برابر موقعیت هایی که احتمال خطر در ان می رود عکس العمل مناسب نشان دهد . از او به اندازه سن و سالش توقع داشته باشید و به انجام کارهای ساده تشویقش کنید .
کودک تان را از معلم و مدرسه نترسانید
کودک با ورود به مدرسه به اجتماع وارد می شود و باید هر ترس و تردیدی درباره مدرسه و تنبیهات احتمالی معلم را از دلش دور کنید. والدین باید با عقل و تدبیر کودک را بر غلبه بر این ترس آماده کنند. بهتر است کودک را به حال خود رها کنید تا تجربه های تلخ و شیرین مدرسه را خود تجربه کند.
از کودک در حد توانش انتظار داشته باشید
کارهایی را از کودک تان طلب کنید که می دانید از عهده آنها بر می آید . مثلا هیچ وقت از او نخواهید در استخرعمیق بپرد یا به یک زیر زمین تاریک برود .
دوباره بچه دار شوید
تولد نوزاد جدید در خانواده باعث می شود که کودک کمرویتان در مراقبت از نوازد سهیم شود. البته باید توجه کنیم که در حضور کودک به ناز و نوازش نوزاد جدید نپردازیم.
کودک تان نباید از شکست بترسد
برخی اشتباهات را نادیده بگیرید و اجازه دهید کودک با صرف زمان متکی به نفس شود . کودکان کمرو با شکست یا انجام کار نادرست دچار اضطراب می شوند و باعث می شود که از هرکاری واهمه داشته باشند . به کودک تان بیاموزید که از شکست نترسد و قبول کند که شکست جزئی از زندگی است .
به کودک کمرویتان بیشتر محبت کنید
فرزند کمرویتان را بیشتر نوازش کنید . نوازش او باعث می شود که احساس طرد شدن نداشته باشد و در او احساس رضایت ایجاد شود .
شرایط مناسب برای احساس لذت درتنهایی کودک
شرایط ایجاد کنید که در هنگام تنهایی با خودش راحت باشد . نباید زندگی کودک را با فعالیت های گروهی برنامه ریزی کنیم و زمانی را باید به تنهایی او اختصاص دهیم مثلا از او بخواهیم که فعالیت های انفرادی مثل پیاده روی در اطراف منزل ، رفتن به سینما و .. را انجام دهد و از تنهایی به عنوان ابزاری برای برقراری ارتباط با خود استفاده کند .
کودک کمرو وابسته شما نباشد
کودک را باید مستقل بار بیاورید و نباید او را تشویق به وابستگی کنید . اگر او وابسته شما باشد ، در زمانی که در کنارش نیستید احساس خوبی نخواهد داشت .
به ابتکارات کودک تان توجه کنید
به کارهای کودک اهمیت دهید و بدانید که کودک در حد توانش کار انجام داده است. او باید به خود و نیرویش اطمینان پیدا کند و نتایج کارهایش را بسنجد. تجربه باعث می شود که در آینده رشد بهتری داشته باشد. از جملاتی چون مواظب باش، حواست را جمع کن به هیچ وجه استفاده نکنید