ماکارونی با گوشت مرغ و تن ماهی : یکی از روشهای مناسب تغذیهای جهت کاهش مصرف گوشت قرمز، استفاده از ماکارونی با گوشت مرغ یا تن ماهی است که برای کودکان و سالمندان قابل هضمتر است.
یکی از آداب غیرصحیح ایرانیها، مصرف ماکارونی با گوشت قرمز است،بهترین موادی که میتوان همراه با ماکارانی مصرف کرد، ترکیبات پروتئینی است؛ زیرا ماکارونی خود از گروه نان و غلات است و زمانی که با پروتئین مصرف میشود، کامل خواهد شد. این پروتئین میتواند شامل پنیر، گوشت چرخ کرده مرغ و یا تن ماهی باشد.
همچنین بخوانید : فرق ماکارونی و اسپاگیتی و پاستا
به طور کلی توصیه میشود در طول روز بر حسب نیاز سن و وزنتان بین ۶ تا ۱۱ واحد نان و غلات مصرف کنید. هر فرد بر حسب ذائقه میتواند ۲ تا ۳ واحد آن را به ماکارونی اختصاص دهد. در ضمن نصف لیوان ماکارونی پخته معادل یک واحد از این گروه محسوب میشود.
در نان میتوان سبوس به مقدار زیاد دریافت کرد اما در ماکارونیهای معمولی موجود، سبوس وجود ندارد به همین دلیل توصیه میشود در صورت امکان، ماکارونی با آرد سبوس دار تهیه و استفاده شود.
بعضی افراد ماکارونی را کم مصرف میکنند؛ چون گمان میکنند که چاق کننده است در صورتی که این ماده غذایی جزء گروه نان و غلات محسوب میشود که از ماکارونی، پاستا، نان، برنج و رشته فرنگی تشکیل شده که همگی منبع نشاسته هستند و هیچ فرقی میان این خوراکیها وجود ندارد و هر کدام اگر به مقداری بیش از نیاز بدن مصرف شوند همگی چاق کننده هستند.
ماکارونی یک نوع پاستای خشک است که به طور سنتی شکل گرفته و در اشکال و اندازههای گوناگون تولید می شود.
ریشه نام
در ریشهیابی نام ماکارونی گمانه بسیار است. برخی آنرا از واژه یونانی makaria یا خوراک سوگواری دانستهاند که در مراسم مردگان خورده میشد و نیز برخی از واژه ایتالیایی ammaccare که به معنی خمیر له شده یا ورز داده شده است اما در زبان سانسکریت ریشه آن از ماکارانی می آید.
تعریف ماکارونی
ماکارونی یکی از گونه های پاستا است. این ماده خوراکی بیشتر در کارخانجات بصورت خشک تولید شده و پیش از خوردن جوشانده میشود. معنا و شکل ماکارونی در هر کشور یا منطقه تفاوت دارد. در ژاپن بیشتر به گونه ای پاستا گفته میشود که شکل ظاهری آن بصورت میلهای کوتاه سوراخدار یا به شکل صدف یا طرحهای گوناگون دیگر است. در ایتالیا ماکارونی اشاره به نوعی پاستا به شکل میلهای سوراخدار کوتاه است. به زبان انگلیسی، ماکارونی به معنای نوعی پاستای میله مانند کوتاه و سوراخ دار است، اما در بین ایتالیایی– آمریکاییها در سراسر فیلادلفیا و نیویورک، ماکارونی واژه ای است که به همه گونه های «پاستا» اشاره دارد.[۲]
در ایران واژه ماکارونی، هم معنا با پاستا و به صورت گسترده برای انواع اسپاگتی و ماکارونی طرحدار و غیره به کار میرود.
مواد اولیه
بهترین ماکارونی از سمولینای گندم دوروم بدست میآید. سمولینا حاصل آسیابانیِ گندم سختی، به نام گندم دوروم (جنس Triticum و گونه Durum) است. البته از گندمهای دیگر نیز برای تهیه آرد ماکارونی استفاده میکنند. شایان ذکر است که طبق قوانین ایتالیا ماکارونی را فقط میتوان از آرد گندم دوروم یا آرد سمولینا تهیه کرد.
ماکارونی با گوشت مرغ و تن ماهی