چگونه در دوران بارداری هوش نوزاد خود را افزایش دهیم
چگونه/ رویای هر مادری داشتن نوزادی باهوش و ذکاوت است. همه این ها به رژیم غذایی مادر بستگی دارد. مادری که مکمل های مناسب مانند اسید فولیک، ویتامین دی، آهن و غیره مصرف نمی کند، محتمل است که کمبود های بدن وی باعث تولد کودکی شود که از لحاظ ذهنی ضعیف است و دچار مشکلات رفتاری نیز هست.
۱
ماهی های چرب ماهی هایی مانند ماهی آزاد، ماهی تن، قزل آلا و غیره غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. این ماهی ها برای رشد مغز نوزادان بسیار مهم است. یک مطالعه نشان داده است که مادرانی که کمتر از دو وعده ماهی در هفته می خوردند در مقایسه با مادرانی که حداقل دو وعده ماهی در هفته مصرف می کنند نوزادانی با بهره ی هوشی کمتری به دنیا می آورند.
۲
تخم مرغ تخم مرغ غنی از کولین آمینه اسید است که باعث رشد مغز و افزایش حافظه در نوزادان می شود. خانم های باردار باید دو عدد تخم مرغ مصرف کنند تا نیمی از مقدار توصیه شده روزانه ی کولین برای زنان باردار تامین شود. تخم مرغ همچنین حاوی پروتئین و آهن است که وزن هنگام تولد را افزایش می دهد. وزن کم هنگام تولد با ضریب هوشی پایین تر مرتبط است.
۳
ماست بدن شما برای تشکیل سلول های عصبی نوزاد داخل رحمتان سخت کار می کند. برای این کار، به پروتئین بیشتری نیاز دارید. جدا از دیگر منابع پروتئینی، باید غذاهای غنی از پروتئین مانند ماست مصرف کنید. ماست حاوی کلسیم نیز هست که در دوران بارداری ضروری است.
۴
اسفناج، مرغ بدون چربی و حبوبات این مواد سرشار از آهن است که باعث افزایش هوش کودک شما می شود. این مواد غذایی در دوران بارداری شما جز واجبات هستند. آهن به ارسال اکسیژن به سلول های مغز کودک شما در دوران بارداری کمک می کند. همچنین می توانید با توصیه ی دکتر خود مکمل آهن مصرف کنید.
۵
بلوبری میوه هایی مانند بلوبری، کنگر فرنگی، گوجه فرنگی و لوبیا قرمز سرشار از آنتی اکسیدان هستند و باید در دوران بارداری مصرف شوند. این میوه ها از بافت مغز کودک شما محافظت می کنند و به رشد آن کمک می کنند.
۶
ویتامین دی این ویتامین برای رشد مغز نوزادان مهم است. یک مطالعه نشان داده است که مادرانی که سطح ویتامین Dدوران بارداری آنها کمتر از نرمال است، نوزادانی با بهره ی هوشی کمتری به دنیا می آورند. در دوران بارداری باید مکمل ویتامین D مصرف کنید و در معرض نور خورشید قرار بگیرید. به عنوان منبع ویتامین D، باید از تخم مرغ، پنیر، گوشت و غیره تغذیه کنید.
۷
ید کمبود ید در دوران بارداری، به ویژه ۱۲ هفته اول، باعث ضریب هوشی پایین در کودکان می شود. باید در دوران بارداری نمک یددار مصرف کنید. جدای از این باید ماهی، صدف، تخم مرغ، ماست و غیره را نیز به عنوان منبع ید در سبد غذایی خود قرار دهید.
۸
مکمل های اسید فولیک اسید فولیک برای تشکیل سلول های مغزی کودک شما بسیار مهم است. یک تحقیق نشان داده است که در خانم های بارداری که ۴ هفته قبل و ۸ هفته پس از بارداری اسید فولیک مصرف کرده اند، شانس تولد کودک اوتیسمی ۴۰ درصد کمتر است. منابع غنی از اسید فولیک سبزیجات با برگ های سبز مانند عدس، اسفناج و غیره هستند. در کنار آنها باید مکمل اسید فولیک را به همراه ویتامین B12 مصرف کنید.