بانو/ پس از رفت و آمد و خواستگاری و رسیدن به یک شناخت نسبی بالاخره دوران خوش نامزدی فرا میرسد. دورانی که همچنان به شناخت طرفین از یکدیگر ادامه میدهد البته به شرطی که هدف از این دوره درست تعریف شده و با همان افزایش شناخت، شکل گرفته باشد.
اینجاست که اگر مبنای آن را شناخت بیشتر گذاشته باشید متوجه خواهید شد نامزدتان چه خصوصیاتی دارد و نوع تعاملی که با شما برقرار کرده از روی عشق است یا وابستگی. البته خودتان فرق این دو را بهتر میدانید و ارزش هر کدام را به درستی درک میکنید؛ ارزش عشق کجا و ارزش وابستگی کجا.
از این رو ما به چند نشانه که بیانگر مسئله بالاست میپردازیم تا بتوانید تشخیص کاملتری از طرف مقابل خود داشته باشید و بدانید نامزد وابسته نصیب شما شده یا نامزد عاشق:
• پذیرش یا محدودیت
اگر دیدید نامزدتان شما را تشویق میکند خود واقعیتان باشید و از نقاط ضعف خود خجالت نکشید بیانگر این است که او عاشق شماست. این کار او باعث میشود شما رشد کنید. رشدی که متقابل بوده و سبب میشود شما هم همان رفتار را با او داشته باشید.
این گونه است که اعتمادی شیرین بینتان رد و بدل میشود. در نتیجه به هم کمک میکنید تا به خواستهها و آرزوهایی که دارید برسید یا در مسیر رسیدن به آنها قرار بگیرید.
اما آنچه وابستگی به همراه دارد کنترل کردن است. یعنی اگر نامزد شما فرد وابستهای باشد دائم در حال کنترل شماست. مثلا قصد دارید با دوستتان قرار گشت و گذار بگذارید اما او وقتتان را میگیرد و نمیگذارد از تفریحات سالمی که در چهارچوب روابط اجتماعی صحیح تعریف شده برخودار شوید.
با این وضعیت نامزدتان از روشهای نامتعارفی برای توجه به شما استفاده میکند. حتی اگر در دوران نامزدی به این نتیجه برسد که به دلیل نداشتن تناسب کافی به درد زندگی مشترک با شما نمیخورد باز هم به ادامه نامزدی و حتی ازدواج با شما اصرار میکند.
• گذشت یا خودخواهی
اگر نامزدتان عاشق شما باشد تلاشش را برای خوشحال کردنتان میکند. در روابطتان گذشت کرده و هنگامی که مشکلی پیش میآید به جای محکوم کردن و مقصر جلوه دادن شما به دنبال راه حل است. نامزد او کسی است که تمام تلاشش را میکند تا محبتش را به شما نشان داده و حس رضایت و امنیت روانی و عاطفی را در شما ایجاد کند. از طرفی هرگز شما را در شرایط دشوار و مشکلی که پیش آمده تهدید به ترک کردن یا محروم کردن از حمایت و محبت خود نمیکند.
اما کسی که وابسته است خوشحال شدن خودش را در الویت قرار میدهد. نامزد وابسته، شما را به چشم یک وسیله برای رسیدن به خوشحالی و رضایت خود میداند حتی اگر باعث ناراحتی شما بشود و اگر شما از پس چنین کاری برنیایید ناراحت میشود.
نامزد عاشق، زمینهای را برایتان ایجاد میکند تا در جهات مختلف و علاقمند رشد کنید و با این رشد و پیشرفت حس رضایت و لذت را تجربه نمایید. اما اگر او فردی وابسته بود بیش از آنکه باعث رشدتان شود جلوی دست و بالتان را گرفته و زمینگیرتان میکند به نوعی که همیشه در رکود باقی بمانید. اینجاست که دیگر توان حل مشکلات را از دست میدهید در عوض ضعفهایتان بیش از پیش تقویت میشود.
این اتفاق همانطور که در بالا اشاره شد به دلیل محدودیتهایی است که از سمت نامزدتان به شما تحمیل میشود اگرچه دلایل دیگری هم دارد اما این یکی از مهمترین دلایل است. در حقیقت بین وابستگی و مشکلات حل نشده رابطه مستقیم وجود دارد؛ هر چقدر وابستگی بیشتر، مشکلات لاینحل بیشتر و هر چه این مشکلات بیشتر، نیاز به وابسته شدن و وصل بودن به کسی مانند نامزد بیشتر و این زنجیری است که بین هر دو طرف بسته شده است.
فراموش نکنید خروجی عشق، ماندگاری و جاودانگی آن است اما وابستگی حس و حالی موقتی دارد و اگر روزی نامزدیتان بهم بخورد آنچه باقی میماند کینه و نفرتی است که فرد وابسته در قلب خود احساس میکند چرا که به زعم او، شما انتظاراتش مانند شاد کردن یا جلب رضایت او را آن طور که خواسته برآورده نکردهاید پس شما به تنهایی مقصر این جدایی هستید.
نامزد عاشق مهربانتر، مسئولیتپذیرتر و در رشد نقاط قوت شما علمیتر وارد رابطهتان میشود اما کسی که وابسته است تا جایی مهربان است که بر طبق تمایلات او رفتار کنید.
نامزد وابسته فقط زمانی احساس شادی و رضایت دارد که شما در کنارش باشید و این برای شما زحمتی میشود که باید به صورت دائم او را پذیرا باشید. دیگر نه از زندگی شخصی خود چیزی میفهمید و نه به کار و تفریح و دوستیهایی که موجب شادی شماست میرسید.
پس با این اوصاف درک صحیحی از خود، رابطهای که قرار است شکل بگیرد و رفتاری که از خواستگار خود میبینید داشته باشید تا پیوندی درست و زندگی سالم رقم بخورد.