امروز : شنبه, ۲۸ مهر , ۱۳۹۷ - 10 صفر 1440
شناسه خبر : 12193
  پرینتخانه » اطلاعات عمومی تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۸ | 193 بازدید | ارسال توسط :

زیرتو چیست ؟ طرز تهیه زیرتو

زیرتو چیست ؟ طرز تهیه زیرتو   دستور پخت زیرتو برای دونفر: دوتا کره بزرگ بگذاره روی حرارت ملایم تا آب بشه نصف قاشق غذا خوری آرد بریز تو کره درحال داغ شدن روی حرارت ملایم هم بزنه تا آرد قرمز بشه بعد یک قاشق غذاخوری چهل گیاه، یک نصفه قاشق مربا خوری زنجبیل یک […]

زیرتو چیست ؟ طرز تهیه زیرتو

زیرتو چیست ؟ طرز تهیه زیرتو

 

دستور پخت زیرتو برای دونفر:
دوتا کره بزرگ بگذاره روی حرارت ملایم تا آب بشه نصف قاشق غذا خوری آرد بریز تو کره درحال داغ شدن روی حرارت ملایم هم بزنه تا آرد قرمز بشه بعد یک قاشق غذاخوری چهل گیاه، یک نصفه قاشق مربا خوری زنجبیل یک نصف قاشق مربا خوری دارچین بریز توی کره سریع هم بزنه و خاموش کنه بعد نبات کوفته خیلی نرم(باید گاز خاموش باشه) بریزه داخلش هم بزنه آماده هست کنجد و پودر نارگیل هم دلخواه میتونی بریزی داخلش
تذکر: برای خانوم های باردار خوب نیست باعث سقط بچه می شود.

 

مواد لازم:

آرد برنج 4 قاشق غذاخوری

روغن حیوانی یا کره 2 قاشق غذاخوری

آب 3 لیوان

ادویه‌ی مخصوص زیره تو یک قاشق غذاخوری

نبات یا شکر به مقدار دلخواه (بسته به ذائقه خودتان دارد)

گلاب 2 قاشق غذاخوری

زعفران حل شده یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

* ابتدا روغن را در ظرفی ریخته روی حرارت ملایم گذاشته تا داغ شود و سپس آرد برنج را داخل روغن ریخته و تفت می‌دهیم.

* آرد برنج را آن قدر تفت می‌دهیم تا طلایی شود. این مرحله مثل تفت دادن آرد در حلواست با این تفاوت که آرد برنج زودتر طلایی می‌شود بعد ادویه را ریخته با آرد برنج مخلوط کرده، سپس آب را به آرامی به آن اضافه می‌کنیم و مرتب هم می‌زنیم تا آرد برنج گلوله گلوله نشود.

* در انتها نبات (یا شکر) و زعفران و گلاب را ریخته و حرارت را کم می‌کنیم تا زیره‌تو (کاچی) به غلظت فرنی برسد.
زیره تو

نکات:

* این کاچی چون محلی است در بجنورد، «ادویه‌ی مخصوص زیره‌تو» در همه‌ی عطاری‌ها به صورت آماده به فروش می‌رسد، این ادویه مخلوطی از زیره سیاه، زیره سبز و تخم شنبلیله است.

در صورت نداشتن ادویه می‌توانید از نصف قاشق غذاخوری زیره سیاه ساییده شده استفاده کنید. اگر ادویه در دسترس نبود با زیره سیاه و کمی زنجبیل بسیار خوشمزه می‌شود.

* به جای شکر یا نبات می‌توان از عسل یا شیره‌ی انگور هم استفاده کرد. در عکس روبرو از شیره‌ی انگور برای شیرین کردن، استفاده شده است.

زیرتو چیست ؟ طرز تهیه زیرتو

منبع
بخش تغذیه و آشپزی تبیان

 

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.