بازار کار رشته عربی دلایل بیکاری فارغ التحصیلان رشته عربی ؟بازار کار رشته عربی دلایل بیکاری فارغ التحصیلان رشته عربی ؟

بازار کار رشته عربی

دلایل بیکاری فارغ التحصیلان رشته عربی ؟

یک مطلب که در کشور ما از سالهای دور تا به امروز مطرح است معضل بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی است. این مشکل به این شکل عنوان می شود که فارغ التحصیلان دانشگاهی بعد از فراغت از تحصیل بیکار می مانند یا مجبورند به کارهایی غیر مرتبط با رشته خود روی بیاورند.

مسأله‌ای که در اینجا به دنبال بررسی آن هستم این است که آیا در رشته عربی نیز این مشکل وجود دارد ؟ اولین پاسخ که اکثر خوانندگان این سطور خواهند داد این است که بله رشته عربی نیز با مشکل بیکاری مواجه هستیم و چه بسا این مشکل بیش از سایر رشته هاست و فارغ التحصیلان رشته عربی چه در دوره کارشناسی و چه در دوره تحصیلات تکمیلی بعد از فراغت از تحصیل شغل مناسبی پیدا نمی کنند.

اما اگر خوب دقت کنیم و بازار کار این رشته را بررسی کنیم  متوجه می شویم که بازار کار این رشته بسیار خوب است و همه روزه نیاز به نیروهای مسلط به زبان عربی وجود دارد. پس اشکال کار کجاست ؟ دلایل بالا بودن درصد بیکاری در بین فارغ التحصیلان رشته عربی چیست ؟

جواب را به صورت خیلی خلاصه می توان در یک کلمه گفت : مهارت

فارغ التحصیلان رشته عربی متأسفانه مهارت لازم برای حضور در بازار کار را ندارند و به عبارت دیگر آمادگی پذیرش شغل های موجود در بازار را ندارند.

دو سؤال در اینجا پیش می آید این است که آیا این مهارت ها آنقدر دشوار است که با چندین سال مطالعه و تحقیق نمی توان به دست آورد ؟ برای ورود به بازار کار چه مهارت هایی نیاز است ؟

در جواب سؤال اول باید گفت این مهارت ها بسیار ساده است و حتی در طول یک تا دو سال قابل دسترسی است و دانشجوی فارغ التحصیل کارشناسی نیز می تواند این مهارت ها را به دست بیاورد

در جواب سؤال دوم باید گفت که مهارت های مورد نیاز رشته عربی زیاد نیست و مهم ترین مهارت تسلط بر مهارت های زبانی است ( به عربی بنویسد، بشنود، حرف بزند، بخواند ) در کنار این مهارت، تسلط به کامپیوتر هم از لوازم اولیه برای مشغول شدن در شغل های مرتبط با این رشته به شمار می رود. البته میزان تسلط به این مهارت ها در شغل های مختلف متفاوت است و برای شغل هایی مانند معلمی علاوه بر این مهارت ها، فن بیان و … نیز نیاز است.

مسأله مهارت آنقدر مهم است که اخیرا مسأله مدرک را نیز تحت الشعاع قرار داده است. در حال حاضر اگر کسی مهارت داشته باشد و حتی فارغ التحصیل رشته عربی هم نباشد و یا مدرکی نداشته باشد و تحصیلاتش در حد دیپلم باشد می تواند در شغل های مربوط به این رشته به فعالیت بپردازد و دیگر مهم نیست لیسانس دارد یا فوق لیسانس  از دانشگاه تهران یا شهرستان

متأسفانه دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته عربی در طول تحصیل مهارت های یاد شده را به خوبی فرا نمی گیرند و به همین خاطر امکان حضور در بازار کار را ندارند. اینکه چه عواملی باعث ضعف دانشجویان در مهارت های زبانی شده در این مجال نمی گنجد و نیاز به بحث مفصلی دارد.

پس برای رسیدن به شغل مناسب نه پارتی بازی را بهانه کنید و نه مشکلات کشور و به دور از همه این مسائل به دنبال یادگیری مهارت باشید و در کنار آن توقعات خود را در ابتدای کار کم کنید و به کارهای با حقوق کمتر راضی شوید و قرار نیست همین ابتدای کار شغلی با حقوق عالی نصیبتان شود.

بازار کار رشته عربی دلایل بیکاری فارغ التحصیلان رشته عربی ؟ بررسی آینده شغلی رشته عربی

 

 

حذف درس صرف و نحو از برنامه درسی دوره لیسانس عربی

 نظام ناکارآمد آموزش عربی؛ مانع اصلی فهم قرآن در دانشگاه ۱۳۹۷/۰۷/۲۷

فعل مجرد و مزید در زبان عربی ۱۳۹۷/۰۷/۲۷

حال و صاحب حال در زبان عربی ۱۳۹۷/۰۷/۲۲

پاسخی به چرایی ناکارآمدی دروس انگلیسی و عربی ۱۳۹۷/۰۷/۱۵

معرفی رشته زبان و ادبیات عربی ۱۳۹۷/۰۷/۱۳

فارغ‌التحصیلان کدام رشته‌های دانشگاهی بیکارترند؟

 

By شرکت ناسار - تجارت با عراق

دکتر حبیب کشاورز عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان - گروه زبان و ادبیات عربی

One thought on “دلایل بیکاری فارغ التحصیلان رشته عربی ؟”
  1. به نظر حقیر بهتر است در دانشگاها به قدر ضرورت صرف و نحو را آمدزش داد و بقیه برود با سمت یادگیری خود زبان با تکیه بر مهارتهای هفتگانه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *